Economica.net | Apetit semnificativ din partea investitorilor străini de a produce carne de porc în România
- Economica.net anunță că există un apetit semnificativ din partea investitorilor străini de a produce carne de porc în România.
Comtim România, fosta Smithfield România, cel mai mare jucător de pe piaţa cărnii de porc, produce cu 40% mai puțin decât capacitatea fermelor, din cauza pestei porcine africane. De altfel, PPA este principalul motiv pentru care investitorii, deși interesați de piața locală, își amână deciziile.
Comtim, fosta Smithfield România, ar putea produce aproximativ 30% din producția totală de carne de porc din România, adică în jur de 1,4 milioane de porci pe an, însă din cauza pestei porcine acest lucru nu este posibil, a declarat Goran Panici, directorul general al companiei, în cadrul Forumului Național pentru Viitorul Agriculturii, eveniment organizat de Clubul Fermierilor Români, conform Economica.net.
Gripa africană
În plus, apreciază Panici, industria locală este vizată de investitori, dar momentan pericolul este mult prea mare, atât pentru potențialii noi jucători cât și pentru cei deja existenți. „Există un apetit semnificativ din partea investitorilor străini de a veni și de a produce aici. Însă, există un risc extrem de mare pentru noi toți datorită acestei boli. Acesta este și motivul pentru care noi astăzi producem, de exemplu, 1 milion de porci și nu 1,4 milioane de porci. Am avut focare în repetate rânduri și nicicum nu am reușit să stabilizăm și să ne asigurăm pe deplin nevoia de animale în abator”.
Mai multe amănunte în articolul publicat de Economica.net.
Recomandări articole Business News by termene.ro
Conform Termene.ro: Adevărul despre Business, bazat pe date
Criterii actualizate pentru ca ANAF și Vama să identifice firmele cu risc fiscal ridicat