Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e vineri, 26 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Ajutorul de stat pentru TAROM, avizat de Comisia Europeană.

Ajutorul de stat pentru TAROM a fost deja avizat de Comisia Europeană, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale, potrivit cărora înalți oficiali de la Bruxelles au confirmat demnitarilor români aprobarea ajutorului. Un anunț oficial în acest sens era așteptat de autorități până la finalul acestei luni și ar putea veni în următoarea perioadă.

  • A fost publicat în Monitorul Oficial programul Electric UP 2024 destinat firmelor Horeca.

Prin Electric Up 2024 antreprenorii din domeniul Horeca pot solicita un ajutor de stat de maximum 150.000 de euro pentru a-și instala panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice. Ordonanța de Urgență care stabilește organizarea unei noi runde de finanțări în programul Electric Up a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial (nr. 389/2024). Schema de ajutor de stat se adresează exclusiv întreprinderilor care au domeniul principal de activitate în sectorul HORECA, mai multe detalii pe termene.ro.

După publicarea în Monitorul Oficial, mai este nevoie și ca Ministerul Energiei să adoptate Ghidul Solicitantului, proiect deja pus în dezbatere publică, și apoi și acest document să fie publicat în Monitorul Oficial. De-abia după acel moment se vor putea face înscrierile.

  • Ministerul de Finanțe vrea să schimbă și modul de accizare

Într-un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea Codului Fiscal, Ministerul de Finanțe anunță că „se impune modificarea prevederilor de la pct. 7 din Normele metodologice referitoare la documentele fiscale utilizate pentru produsele accizabile în vederea corelării cu modificările legislative referitoare la transmiterea facturii în sistemul RO e-factura”.

Totodată, va fi permisă producerea bioetanolului și în antrepozitele fiscale de producție produse energetice. Astfel, se propune instituirea unor prevederi specifice producției de bioetanol în cadrul antrepozitelor de producție de produse energetice, cu respectarea condițiilor aferente fiecărei grupe de
produse. Mai multe detalii aici.

  • Analiză comparativă a prețurilor la energie.

Exprimate în euro, prețurile la energie electrică plătite de consumatorii casnici din România sunt printre cele mai mici din UE, dar în termeni de paritate a puterii de cumpărare, sunt printre cele mai mari, anunță Economica.net.

  • Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere un proiect de hotărâre de guvern prin care se schimbă Codul Fiscal.

Prin schimbările propuse de Ministerul de Finanțe se elimină practică posibilitatea unei firme de a deduce TVA pentru facturile emise pe numele salariaților săi, aflați în deplasare în interesul serviciului, pentru transport sau cazare în hoteluri ori în alte unități similare, dacă sunt însoțite de decontul de deplasare, anunță Termene.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe