Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Radu Tudose, una dintre victimele accidentului de duminică, 23 iunie, era acționarul majoritar și administratorul RAM SRL din județul Botoșani. El și alți doi angajați au încercat să salveze viața unui coleg care a căzut într-un bazin de decantare. Compania pe care o deținea și o conducea Radu Tudose a avut rezultate record în 2023.

RAM SRL din Dorohoi, județul Botoșani, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de peste 26,96 milioane de lei, cu 20% mai mult față de anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 22,45 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 4,5 milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023. Cifra de afaceri din 2023 a fost, de asemenea, cea mai mare din istoria companiei.

Reamintim că ieri, duminică – 23 iunie, patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare din curtea fabricii de lactate RAM din localitatea Ibănești, județul Botoșani.

La Ibănești, societatea RAM SRL deținea un centru de colectare a laptelui și o unitate de fabricare a produselor lactate și a brânzeturilor.

Fabrica din Ibănești produce cașcaval Dalia și Rucăr, dar și smântână, telemea, brânză topită și brânză de burduf, conform reprezentanților companiei.

Printre persoanele decedate se numără și Radu Tudose, directorul fabricii de lactate din Ibănești, a anunțat Agerpres. Acesta avea 58 de ani.

Accidentul

Accidentul s-a produs după ce un angajat al societății RAM SRL a început lucrările de mentenanță la stația de epurare. La un moment dat, i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin cu apă reziduală.

Ulterior, alți doi angajați, împreună cu administratorul societății, au încercat să-l scoată din bazinul respectiv, însă, din cauza acumulării de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconștiență, anunță BotoșaniNews.ro.

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au scos cele patru victime din bazinul stației de epurare, acestea fiind preluate de ambulanțe. Administratorul societății a fost transportat la spital în stare conștientă, unul din angajați este momentan stabilizat pe aparate de terapie intensivă, iar doi au decedat. La spital, și administratorul Radu Tudose a decedat.

Bărbatul transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Iași după ce a căzut într-un bazin de colectare a apelor uzate de la fabrica de lactate din Ibănești, a decedat, a confirmat coordonatorul UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoieșu, transmite Agerpres.

Acesta este cel de-al patrulea deces înregistrat după gravul eveniment de la Ibănești.

RAM era pe profit

RAM SRL a înregistrat în 2023 un profit de 4,74 milioane de lei, o creștere de 77% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 2,68 milioane de lei, ceea ce înseamnă că profitul a crescut cu 2,1 milioane de lei de la an la an.

Au crescut și datoriile în 2023 raportat la 2022. Anul trecut, RAM SRL din Dorohoi a raportat datorii de 3,5 milioane de lei, comparativ cu 1,88 milioane de lei în 2022.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 30 de persoane, cu 10% mai puțin decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al RAM SRL este „fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor”, cod CAEN 1051.

Radu Tudose, acționar majoritar și administrator

Acționarul majoritar al companiei era chiar Radu Tudose, care deținea 51,58% din acțiunile societății din Dorohoi. Restul acțiunilor erau deținute de Andrei-Stelu Tudose (48,42%).

Cei doi erau și administratorii companiei. RAM SRL din Dorohoi a fost înregistrată în 1999.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe