• Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de țări în cei 13 ani de la obținerea certificării cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din partea Comisiei Europene, în data de 7 aprilie 2011, a declarat pentru Agerpres, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex.

7 aprilie 2011 a fost data la care magiunul din prune Topoloveni a primit în mod oficial recunoaștere și din afara țării, Indicația Geografică Protejată obținută atunci din partea Comisiei Europene reprezentând un gir al calității produsului și, totodată, o formă de protecție a sa.

„Se întâmplă să fim în cel de-al 31-lea an de activitate. Sunt 13 ani în care am obținut tot ce s-a putut ca recunoaștere a calității: Cod Operator NATO, Furnizor al Casei Regale a României, Cetățean de Onoare Argeş şi Topoloveni, Stele Michelin în ITQI, de trei ani consecutiv Locul I în Lume – drept Cel Mai Bun Gem și Cel Mai Bun Produs din Fructe în Taste Atlas”, a declaat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex.  scrie Agerpres.

„Mergem mai departe și continuăm să producem fără adaos de zahăr, fără aditivi pentru consumatorii noștri. Timp de 5 ani am fost singurii producători din România cu acest tip de certificare europeană care impune rețetă tradițională timp de minim două generații”, a subliniat Bibiana Stanciulov.

Obținerea certificării IGP a adus Magiunului din prune Topoloveni șansa de a se promova oriunde în lume, compania primind fonduri în valoare de peste 4 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru promovare.

„La 13 ani distanță de la 7 aprilie 2011, Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de state, fiind apreciat nu numai în țările UE ci și în: Rusia, SUA, Japonia, Vietnam, Brazilia, China sau Canada”, susține Stanciulov.

Potrivit sursei citate, dincolo de certificări și premii, Magiunul din prune Topoloveni este un produs sănătos, care a convins consumatorii din România și din afara granițelor prin proprietățile sale nutritive și prin calitatea lui de aliment care ajută la menținerea sănătății.

Fără zahăr și fără conservanți

„Toate celelalte produse ale companiei puse ulterior pe piață au fost create în aceeași direcție consolidată de către magiunul din prune Topoloveni. Întreaga gamă de produse Topoloveni, de la magiunuri, gemuri și dulcețuri până la zacuscă și sarmale este una cu o compoziție 100% naturală, fără adaos de zahăr, E-uri, conservanți sau aditivi, iar în prezent avem peste 60 de produse”, a adăugat directorul general al companiei.

În ciuda condițiilor extrem de dificile din piață, producătorul Magiunului din prune Topoloveni estimează pentru 2024 o cifră de afaceri de 5 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2023.

Anual producătorul face aproximativ 100 de tone de magiun, respectiv de 300.000 de borcane. Capacitatea totală a fabricii este de 1,2 milioane de borcane.

Preţul unui borcan de 350 de grame cu Magiun din prune Topoloveni la poarta fabricii și în târguri sau piețe este de 16 lei.

Povestea magiunului de la Topoloveni

Magiunul din prune a fost produs la Topoloveni încă din anul 1914, atunci când Maximilian Popovici a înființat în localitate o fabrică de magiun, potrivit arhivelor locale. Notorietatea produsului a crescut foarte mult în anii 2000, după cumpărarea vechii fabrici din Topoloveni de către Sonimpex Topoloveni şi după numeroasele investiţii făcute în calitatea și în promovarea magiunului din prune.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe