• Lucian Rus, actualul secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a fost ales primar al Devei, acesta urmând să ia în primire noul post în luna octombrie, după cum a declarat pentru Termene.ro.

„Experiența de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului mă va ajuta enorm că să implementez în Deva planurile pe care le am pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, în rândul femeilor, pentru dezvoltarea turismului”, a spus acesta.

„Deva este orașul cu cel mai mare potențial turistic din țară, avem aici Cetatea Devei, două geoparcuri naturale. Mă bucur de votul oferit de cetățenii Devei, m-au perceput drept unul de-al lor pentru că sunt unul de-al lor, iar faptul că după 30 de ani în care au avut primari de o altă coloratură au ales un primar PSD cred că spune totul despre încrederea pe care mi-o acordă”, a mai declarat acesta.

El va elibera poziția de secretar de stat în luna septembrie când își va depune demisia pentru a prelua apoi mandatul de primar al Devei.

Cine este Lucian Rus

În vârstă de 44 de ani, Lucian Rus ocupă postul de secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din 2023. Anterior, pentru o perioadă de un an (2021 – 2022) a fost secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Între 2016 și 2020, a fost consilier în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, iar între 2012 și 2015 director comercial al Companiei Naționale a Aurului, Cuprului și Fierului, Minvest.

Lucian Rus are o totodată bogată experiență, de circa 20 de ani, în mediul privat, ca director comercial și administrator al mai multor firme private cum ar fi SC Ambient SA și SC Raisa Prod.

Rus este de profesie jurist, absolvent al Facultății de Drept și Instituții Europene din Sibiu, în anul 2002.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe