Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul legislativ de modificare a Codului Fiscal ce are în vedere scutirea de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat.

Reprezentanții Consiliului au atras atenția totodată că propunerea are implicații asupra bugetului de stat, precum și a bugetului asigurărilor sociale de stat, prin urmare este necesară o informare din partea Guvernului.

De asemenea, Consiliul reamintește că art. 4 din Codul Fiscal prevede că legea poate intra în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial. „Având în vedere că, în raport cu obiectul modificării, această normă devine incidentă, este necesară introducerea unui nou articol, conținând fie prevederea referitoare la data intrării în vigoare a legii, fie introducerea unei norme derogatorii la prevederea mai sus citată”, prevede avizul.

Proiectul privind scutirea de la plata impozitului și a CAS a aparținătorilor legali ai copiilor cu handicap a fost inițiat și depus în Parlament în luna mai a acestui an, prima cameră sesizată fiind Senatul.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe