Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Din 8 aprilie, Raiffeisen Bank limitează la 10.000 de euro lunar schimburile valutare efectuate în Smart Hour la cursul BNR, așa cum reiese din comunicările dintre bancă și clienții săi. Limitările fac referire la conturile de persoană fizică pentru care se aplica și Smart Hour.

Printr-o informare transmisă clienților săi, Raiffeisen Bank anunță că din 8 aprilie 2024 pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro. Până acum se puteau tranzacționa până la 30.000 de euro sau echivalent într-o lună cu 20 de zile bancare la cursul BNR din ziua efectuării schimbului valutar, dar numai între orele 10.00 și 11.00. Aceste limite vor fi valabile până pe 8 aprilie.

Însă, din 8 aprilie, Raiffeisen Bank limitează la 10.000 de euro lunar schimburile valutare efectuate în Smart Hour la cursul BNR.

„Te informăm că din data de 8 aprilie 2024 pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalent). Astfel, din data de 8 aprilie 2024 în Smart Hour vei putea schimba lei-euro sau euro-lei până la 1.500 euro pe zi, în zilele bancare lucrătoare, de luni până vineri, de la 10 la 11, la cursul BNR valabil la data efectuării schimbului valutar”, anunță banca.

Până pe 8 aprilie există doar limita zilnică de 1.500 de euro. În mod normal, dacă avem nevoie de mai mulți bani, într-o lună cu 20 de zile bancare ai putea schimba 30.000 de euro la cursul BNR, dacă realizezi schimbul valutar între orele 10 și 11 ale zilei, așa numita Smart Hour. De luna viitoare sumele lunare care pot fi tranzacționate în acest mod se limitează la 10.000 de euro, o scădere de trei ori a limitei inițiale a sumei permise ca schimb valutar prin această modalitate.

„În afara intervalului Smart Hour sau dacă limita de 10.000 euro (sau echivalent) este atinsă, în ecranul aplicației se va afișa cursul de schimb valutar aplicabil tranzacției și vei putea alege dacă dorești sau nu, să efectuezi și să confirmi schimbul valutar la cursul afișat”, precizează în continuare mesajul băncii.

Reamintim că, în cazul Raiffeisen Bank schimburile se pot opera doar la aparatele multifuncționale ale băncii, sistemul de casierii fiind închis.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe