• Azi e marți, 2 aprilie, iar la nivel mondial este marcată Ziua Internațională de conștientizare a autismului. După ce am marcat respectuos și noi acest lucru, acum platforma Termene.ro vă prezintă aici cele mai importante știri ale zilei pentru a vă ajuta să aveți afaceri predictibile.
  • Este vorba de informații care au legătură cu mediul economic autohton sau cu activitatea antreprenorială. Vă ajutăm astfel să fiți informați rapid, bine și util într-un singur loc fără a mai fi nevoie să răscoliți internetul. 

Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

  • Agenția de rating Moody’s crede că PIB-ul României va crește cu 3%.

Economia României va continua să se consolideze după un an de creștere relativ slabă, de 2,1% în 2023, cu o creștere a Produsului Intern Brut (PIB) real de 3,0% în 2024 și de 3,5% în 2025, susținută de un consum puternic, precum și de investiții publice și private. Cu toate acestea, guvernul continuă să se lupte pentru a reduce deficitele fiscale și de cont curent ridicate, arată un raport realizat de agenția de rating Moody’s. Mai multe detalii despre analiza celor de la Moody’s prezintă Economedia.

  • A scăzut numărul autorizațiilor de construcție.

Curs de guvernare consideră în cadrul unei analize a publicației că sectorul de construcții este în regres. De exemplu, construcțiile rezidențiale sunt într-un declin constant în ultimele 14 luni. Iar tendința va continua, numărul de autorizații de construire a fost în regres și în primele două luni din an (-5,7%) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

  • Proiecte de lege prin care se acordată granturi și burse tinerilor dotați și cu studii în străinătate care nu s-au mai întors în țară.

Luni, de 1 aprilie, fără să fie vreo păcăleală, un grup de senatori au depus un proiect de lege nou. Parlamentarii propun înființarea unui program de burse și granturi în valoare totală de peste 323 de milioane de euro care ar urma să fie acordate în special studenților plecați de România. Banii s-ar acorda pentru ca tinerii să se întoarcă în România după finalizarea studiilor și să se combată fenomenul „brain-drain” la care este supusă țara noastră, susțin inițiatorii proiectului.  Inițiativa Termene.ro a prezentat pe larg acest proiect.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe