• Azi începe weekendul, 13-14 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale sfârșitului de săptămână. Platforma Termene.ro monitorizează mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Câți turiști ruși mai vin în România?

Peste 1,95 de milioane de turiști străini au venit anul trecut în România, în creștere cu 24% față de 2022, anunță Economica.net. Totuși, față de 2019, an care nu a fost marcat de efectele pandemiei, numărul este cu aproape 30% mai mic. Turiștii din Federația Rusă, care a pornit conflictul armat împotriva Ucrainei, s-au împuținat de la an la an.

  • Câți români nu au electricitate în locuințe.

Peste 11.000 de locuitori ai României stau în locuințe care nu dispun de alimentare cu energie electrică, cele mai multe astfel de imobile aflându-se în județele Covasna, Satu Mare, Suceava și Bistrița Năsăud, potrivit primului Registru Electronic Național al gospodăriilor fără energie electrică, întocmit de Asociația Energia Inteligentă (AEI), în parteneriat cu Ministerul Energiei. „11.611 oameni stau pe întuneric, din care 40% sunt copii”, a declarat președintele AEI, Dumitru Chisăliță.

  • 2 milioane de români nu au asigurare.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila afirmă că, în prezent, sunt două milioane de români fără asigurare de sănătate. „În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultații pentru pacienții neasigurați”, a precizat Rafila la Prima TV. În cazul în care o persoană fără asigurare medicală necesită o intervenție medicală, fie se prezintă la unitatea de primiri urgențe, fie merge la medicul de familie, explică ministrul Sănătății.

  • Kristalina Georgieva a obținut al doilea mandat de director general al FMI.

Consiliul de administrație al Fondului Monetar Internațional (FMI) a anunțat vineri că directorul său general, Kristalina Georgieva, a fost desemnată, „prin consens”, să rămână în fruntea instituției pentru un al doilea mandat de cinci ani, scrie AFP, conform Agerpres.

  • Viața de antreprenor lângă casa Regelui Charles al III-lea din Viscri.

Viscri este sătucul brașovean în care actualul Rege Charles al III-lea al Marii Britanii a cumpărat o casă în 2006. Peste 38.000 turiști români și străini au trecut pragul casei regelui în anul 2023, au mai anunțat reprezentanții asociației non-guvernamentale. Însă, satul Viscri are 403 de locuitori, de 95 de ori mai puțin decât numărul turiștilor care au trecut în 2023 prin Viscri.  Termene.ro a încercat să afle cum depășesc puținii antreprenori locali dificultățile și cum reușesc să se descurce.

  • Analiză a sistemului energetic european.

Ambiția UE de a fi un bloc neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050 necesită investiții masive în infrastructura energetică, inclusiv extinderea rețelei de transport energie electrică, stocarea energiei electrice și infrastructura pentru obținerea de hidrogen cu emisii scăzute de carbon și captarea bioxidului de carbon, arată grupul de lobby „Masa rotundă europeană pentru industrie” (ERT), citat de Curs de Guvernare. Infrastructura energetică europeană are nevoie de investiții de 2,5 trilioane de dolari pentru a atinge obiectivele climatice ale UE până în 2050 și pentru a menține Europa competitivă la scară globală.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe