• Este din nou weekend, 27-28 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale sfârșitului de săptămână. Platforma Termene.ro monitorizează mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Programul de paște al mallurilor din București

Sărbătorile pascale modifică programul de funcționare a centrelor comerciale, așa cum ne-am obișnuit. Iată care este programul după care vor funcționa mallurile din București de Paște, în 2024, dar și care este mallul care va fi deschis inclusiv pe 5 mai, anunță wall-street.ro.

  • Șeful Transgaz invită companiile românești să investească în străinătate.
Companiile românești ar trebui să iasă în lume, pentru că au început să apară multe oportunități, ca de exemplu în Africa, unde ar putea lucra împreună cu companiile turceşti, a declarat, vineri, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, la ceremonia de lansare a conductei aferente proiectului Țărmul Mării Negre-Podişor, relatează Agerpres, citat de Economica.net.
  • Premierul Ciolacu anunță o reformă fiscală majoră pentru anul 2026.

O reformă fiscală se va pune în practică în anul 2026, a declarat premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima News. „Avem și taxe mici și avem și evaziune mare, ceva nu funcționează”, a spus acesta, citat de Economedia.ro.

  • Mugur Isărescu aproape de un alt mandat.

Premierul Marcel Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia Băncii Naționale. „România are nevoie de stabilitate monetară și cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a anunțat Marcel Ciolacu la Prima TV.

  • Motorina este mai ieftină ca benzină.

Motorina este mai ieftină decât benzina în majoritatea stațiilor din capitală pentru prima dată în ultimele 10 luni, în urma deciziei liderului pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, de a micșora prețul combustibilului diesel pentru a doua zi consecutiv, cu 3, respectiv 5 bani pe litru, în timp ce prețul benzinei a rămas același, conform datelor analizate de Profit.ro.

  • Gazoduct românesc.

Operatorul de transport și sistem Transgaz și constructorul turc Kalyon Holding au lansat vineri, într-o ceremonie oficială, conducta de transport gaze naturale „Țărmul Mării Negre-Podișor”, anunță Profit.ro. Proiectul constă în edificarea unei conducte în lungime de peste 308 kilometri între Tuzla, locul de unde vor fi preluate la țărm gazele din Neptun Deep, și stația de comprimare Podișor din județul Giurgiu. Contractele de transport al gazelor pe noul gazoduct, între Transgaz și concesionarii OMV Petrom și Romgaz, au fost semnate în martie 2023, după finalizarea cu succes a procedurii obligatorii angajante de rezervare de capacitate.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe