• Este din nou weekend, 11-12 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale sfârșitului de săptămână. Platforma Termene.ro monitorizează mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Analiză: România, destinația pentru extinderea capacităților de producție în industria auto.

România a fost selectată ca destinație pentru extinderea capacităților de producție, atât ca mijloc de consolidare a prezenței investitorilor existenți, cât și ca strategie completă de repoziționare în răspuns la incertitudini și provocări în lanțul de aprovizionare din alte țări, anunță Economica.net. Deși încă dinamică, investițiile și achizițiile din industria auto a României au fost în plan secund în 2023 în comparație cu anul precedent, care a fost anul unor dintre cele mai mari tranzacții înregistrate vreodată în sector și în economie în ansamblu, potrivit raportului Automotive Industry in Southeast Europe, ediția din 2024.

  • Bilanțul Băncii Transilvania pe primele trei luni.

Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35% Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%, anunță Economica.net. Gruprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față de primul trimestru din 2023), din care cel al băncii este de 913,2 milioane lei (+35% față de primul trimestru din 2023). Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 219,2 milioane de lei la profitabilitatea BT.

  • Bursele europene au atins noi recorduri în această săptămână.

Bursele europene au închis în creștere, atingând noi niveluri record, evoluția lor pozitivă continuând până la sfârșitul săptămânii, transmite Reuters citat de Profit.ro. Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,8%. Acțiunile miniere și cele ale companiilor de utilități au condus câștigurile și au crescut cu 1,3%, respectiv cu 1,5%., scrie News.ro

  • Analiză după 20 de ani de la marea extindere a UE, cum stă România?

Curs de Guvernare a realizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la marea extindere a UE spre Est, din 9 mai 2004, o analiză a economică a blocului comunitar european. Reamintim că după decizia de extindere din 2004, atunci când a intrat primul val de țări, România și Bulgaria au aderat și ele în al doilea val, trei ani mai târziu, în 2007. În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val din care a făcut parte și România). Astfel, PIB-ul pe cap de locuitor, exprimat la Paritatea Prețurilor de Cumpărare (PPC), s-a dublat în România și Polonia, susține publicația Curs de Guvernare.

 

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe