Loading the Amira Audio Citește articolul...

Guvernul României a adoptat în data de 21.06.2024 o hotărâre care prevede acordarea de granturi destinate stimulării economiei naționale prin dezvoltarea lanțurilor valorice în industria prelucrătoare.

Prin această măsură se dorește diminuarea efectelor negative ale lipsurilor de forță de muncă și reducerea fluxurilor comerciale, facilitând totodată accesul la noi piețe.

Detalii ale schemei de ajutor:

  • Bugetul maxim al schemei este de 447 milioane euro, echivalentul în lei, iar bugetul mediu anual maxim este de 149 milioane euro.
  • Până la 20 de întreprinderi vor beneficia de aceste granturi, cu perioada de finanțare între 2025 și 2029.
  • Cheltuielile eligibile includ investiții în noi unități de producție, extinderea capacităților existente, diversificarea producției, schimbări fundamentale ale proceselor de producție și crearea de noi locuri de muncă.

Această inițiativă vine ca răspuns la cererea mare de fonduri din etapa anterioară și recunoaște importanța vitală a industriei prelucrătoare în creșterea economică a țării. De asemenea, schema de ajutor vizează tranziția industriei către neutralitatea climatică prin implementarea de tehnologii mai curate și procese industriale noi.

Impactul Anticipat:

  • Creșterea productivității prin inovație și transfer tehnologic.
  • Consolidarea investițiilor economice și creșterea stabilității macroeconomice.
  • Reducerea importurilor și a deficitului comercial prin majorarea producției interne.
  • Creșterea contribuției industriei prelucrătoare la produsul intern brut.

Sursa: Site-ul MEAT

Vezi o parte dintre proiectele noastre câștigate!

 Accesați portofoliul de proiecte câștigate aici

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥[email protected]/📞 0723 131 131

📥[email protected] /📞 0731 280 224

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe