Metoda corectă prin care să te asiguri că nu ai erori atunci când te conectezi la Sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura este cu ajutorul API-ului de la Termene.ro. Asta pentru că vei avea pe lângă datele de identificare a firmelor și codul poștal, sectorul, strada și numărul sediului social corect formatate, așa cum le cere sistemul ANAF.

 

În ultimele luni, echipa noastră de adnotatori a lucrat pe o bază de date de peste 20.000 de adrese din România din diferite surse, pe care le-a etichetat; cu ajutorul modelului de limbă NLP în română dezvoltat de noi am reușit să învățăm un algoritm NLP să structureze corect toate formele de adrese din România. Problema pe care am rezolvat-o a fost cea de identificare corectă a tuturor elementelor care compun o adresă: județ, oraș, tip stradă, număr etc.

 

O altă problemă pe care am identificat-o și am rezolvat-o era dată de faptul că, în sursele publice, nu există o bază de date de adrese cu codul poștal corect structurată, astfel încât să poată fi folosită de un sistem informatic fără erori semnificative.

 

În baza de date termene.ro sunt structurate la ora actuală peste 4,5 milioane de adrese ale companiilor din România.

 

Sistemul e-Factură este obligatoriu de la 01.07.2022 pentru următoarele categorii de produse cu risc fiscal ridicat:

○ Legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari, alte plante comestibile
○ Băuturi alcoolice
○ Construcții noi
○ Produse minerale (apă minerală naturală, nisip și pietriș)
○ Îmbrăcăminte și încălțăminte

 

Află cum poți prelua prin API datele de care ai nevoie, direct din serverele noastre.

Integrare API

 

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe