• În 2023, țara cu cea mai mare pondere de persoane care au petrecut de regulă minimum 49 de ore pe săptămână la locul de muncă a fost Grecia (11,6%), urmată de Cipru (10,4%) și Franța (10,1%), potrivit datelor Eurostat. 

România s-a situat pe una din ultimele poziții în acest clasament, cu un procent de doar 1,8%, fiind urmată de  Lituania și Letonia (fiecare cu câte 1,4%) și de Bulgaria (0,4%).

Mai multe ore suplimentare în rândul liber-profesioniștilor

Anul trecut, 7,9% din populația ocupată la nivelul Uniunii Europene a lucrat săptămânal, de regulă, cel puțin 49 de ore. Ponderea liber profesioniștilor cu un program de muncă prelungit a fost de 29,3%, în timp ce în rândul angajaților acest procent s-a situat la 3,6%.

Programul prelungit a fost cel mai adesea întâlnit în cazul muncitorilor din agricultură, domeniul forestier și pescuit (27,5%) și în cazul managerilor (21,9%). La celelalte categorii de persoane ocupate, ponderea celor care au lucrat minimum 49 de ore pe săptămână a fost de 7,3%.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe