• Într-un proiect de ordin lansat săptămâna trecută în dezbatere publică, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale recunoaște două noi meserii, respectiv pe cea de inginer geotehnician în construcții miniere și pe cea de operator sistem steadicam, atribuindu-le coduri CAEN.

În cadrul aceluiași ordin, Ministerul a redenumit ocupația de farmacist diriginte, drept farmacist șef, codul CAEN atribuit inițial rămânând neschimbat.

În referatul atașat proiectului de ordin se reamintește că ”actualizarea clasificării ocupațiilor din România (COR) se face din inițiativa utilizatorilor, respectiv organele administrației publice centrale și locale, unitățile bugetare, operatorii economici, indiferent de forma de proprietate, organizațiile patronale, sindicale, profesionale și politice, fundațiile, asociațiile, persoanele fizice și juridice”.

”De asemenea, ministerele, precum și orice alte organe care au atribuții de elaborare a unor reglementări specifice pentru introducerea și/sau reglementarea de noi funcții, meserii și ocupații trebuie să solicite Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională actualizarea COR în termen de 30 de zile de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

În referat se mai menționează că după analizarea documentațiilor depuse de utilizatori, Ministerul Muncii emite avize favorabile pentru actualizarea COR, aprobarea efectivă făcându-se prin ordin comun al ministrului muncii și solidarității sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe