• Conducerea companiei Alexandrion Group a anunțat că a organizat în luna aprilie o vizită de prospecție în Japonia pentru a identifica locații potrivite pentru construcția unei distilerii care va produce whisky single malt japonez, conform unui comunicat. 

Delegația Alexandrion Group a început călătoria în Japonia, în nordul insulei Hokkaido, în apropiere de locul unde Masataka Taketsuru, considerat părintele whisky-ului japonez, construia o distilerie cu aproape nouă decenii în urmă, precizează reprezentanții companiei.

Călătoria a continuat cu prefectura Miyagi, în regiunea nord-estică Tohoku. Myiagi, „cu munții săi minunați și coasta pitorească. Regiunea Myiagi se află în topul locațiilor potrivite pentru construcția distileriei Alexandrion Group, fiind o regiune dinamică, cu resurse naturale bogate și un potențial economic foarte mare, dar și datorită locului special pe care îl ocupa în istoria whisky-ului japonez”, precizează reprezentanții companiei.

„Ideea de a produce și a matura un whisky single malț de clasă mondială în peisajul mistic al Muntelui Fuji este extraordinară. De fapt, peste tot unde am mers în Japonia am întâlnit peisaje foarte frumoase și zone foarte bogate în resurse naturale, pe lângă o infrastructură foarte bună și un istoric în producția de whisky care inspiră admirație și impune respect. Mă bucur că Alexandrion Group a început deja să își scrie propria poveste în această țară minunată”, declară în comunicat Nawaf Salameh, președintele fondator Alexandrion Group.

Delegația Alexandrion a vizitat 15 locații cu potențial, situate în zece orașe diferite din patru prefecturi japoneze.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe