• Analiză efectuată cu datele platformei Termene.ro. AAylex One SA din Buzău este una dintre cele mai importante companii din industria cărnii de pasăre. Pentru al doilea an consecutiv, în 2023, societatea a depășit pragul cifrei de afaceri anuale de peste un miliard de lei.

AAylex One SA din Buzău a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 1,146 miliarde de lei. Aceasta a urmat unei cifre de afaceri apropiate în 2022, când aceasta a fost de aproape 1,145 de miliarde de lei. Creșterea din 2023 a fost de doar un milion de lei.

Practic, AAylex One SA a moștenit activitatea Avicola Buzău începând cu 1998, când a fost fondată. Obiectul principal de activitate al AAylex One SA este „producția și conservarea cărnii”.

Pierderi

Bilanțul companiei a fost pe minus în 2023. Pierderile companiei au scăzut în 2023. Acestea au totalizat 43,6 milioane de lei, reprezentând o reducere de 59% față de anul precedent, când pierderile au fost de 100 de milioane de lei.

Numărul mediu al angajaților în 2023 a fost de 1.885, în scădere cu 5% față de anul precedent.

Printre acționarii importanți ai AAylex One SA se numără Bogdan Stana (93,5977%) și Cristian Bărbulescu (1,1897%), restul acțiunilor fiind deținute de o listă de acționari din perioada în care Avicola Buzău era cotată la Bursa de Valori București (1996-2016).

Despre AAylex One SA și Cocorico

„Totul a început în 1982 cu Avicola Buzău, ferma din Buzău, situată la poalele Munților Carpați ai României și parte din fertila Câmpie Română. Câmpiile sunt considerate grânarul țării, zone în care abundă pădurile și care sunt scăldate de mii de lacuri, râuri și pâraie”, spun reprezentanții companiei în prezentarea de pe propriul lor site web.

AAylex One continuă activitatea Avicola Buzău, înființată în 1982, când au fost puse bazele afacerii.

În 1998, AAylex Trading, o corporație românească specializată în marketing, vânzări și distribuție de produse de pasăre, a achiziționat pachetul de control al companiei și s-a constituit într-un conglomerat corporativ, care există încă în prezent.

Peste doi ani, în 2000, Cocorico devine o marcă înregistrată a Grupului AAylex, angajându-se să ofere carne de pasăre proaspătă și naturală, de calitate premium, respectând standarde etice de producție și responsabilitate socială.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe