Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Subsidiara Coca-Cola din România a reușit să-și dubleze cifra de afaceri din 2011 și până în 2023. Rezultatul financiar de anul trecut al companiei este și un nou record al activității Coca-Cola în România.

Coca-Cola România SRL din Voluntari, județul Ilfov, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de peste 3,34 miliarde de lei. Este cu 7% mai mare decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 3,2 miliarde de lei. S-a înregistrat astfel o creștere de aproape 230 de milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023. Cifra de afaceri din 2023 a fost totodată și cea mai mare din istoria companiei.

Subsidiara Coca-Cola din România și-a început activitatea în țara noastră în 1991, iar implicarea pe piața locală a crescut de-a lungul anilor. „Băuturile noastre sunt produse și îmbuteliate în cele 3 fabrici pe care le deținem la nivel local, în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii. Deservim aproape 22 de milioane de consumatori pe piața locală. În calitate de lideri în industria de băuturi răcoritoare, obiectivul nostru este acela de a ne desfășura activitatea la cele mai înalte standarde, de a fi lideri în inovație și de a investi în mod constant în capacitățile noastre de producție”, susțin reprezentanții companiei.

 

sursa foto: Coca-Cola Company/Facebook

„Suntem cea mai mare companie din industria băuturilor și a doua cea mai mare din industria bunurilor de larg consum (FMCG). Producem și îmbuteliem local și distribuim în România și în alte zece țări din regiune băuturile din portofoliul Companiei Coca-Cola. De asemenea, suntem cel mai mare exportator din industria băuturilor, cu o cotă de aproape 30% din toate exporturile de băuturi”, mai spun reprezentanții Coca-Cola în prezentările companiei.

Profitul s-a dublat

Coca-Cola România a înregistrat în 2023 un profit de 432 de milioane de lei, o creștere cu 9% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 394 de milioane de lei. De altfel, în acest moment, societatea este pe locul 23 într-un clasament al firmelor care au realizat cele mai mari profituri în 2023. Totodată, profitul de anul trecut a fost cel mai mare pentru subsidiara autohtonă a Coca-Cola.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 1.452 de persoane, cu 1% mai puțin decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Coca-Cola România SRL este „producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliate”, cod CAEN 1107.

Acționarul unic este CC Beverages Holdings II B.V. (99,99998%) din Țările de Jos.

Despre Coca-Cola

Băuturile pe care le produce compania în România sunt Coca-Cola, cea mai renumită și vândută băutură non-alcoolică din istorie, Fanta și Sprite, dar și sucuri de fructe (Cappy Pulpy, Cappy Nectar), apă minerală (Dorna, Dorna Izvorul Alb, Poiana Negri), ceaiuri reci (Fuzetea), cafea ready-to-drink (illy issimo), băuturi energizante (Coca-Cola Energy, Burn, Monster).

Compania s-a înființat pe e 8 mai 1886. Atunci, Dr. John Pemberton a adus siropul său perfecționat la Farmacia Jacobs din centrul orașului Atlanta, unde a fost servit primul pahar de Coca-Cola.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe