Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027 a anunțat, în data de 04 iunie 2024, modificarea Ghidului Solicitantului pentru apelul „Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor”, majorând bugetul disponibil.

În urma modificării nr. 6, capitolul 3.3 privind bugetul alocat apelului de proiecte a fost actualizat. Alocarea nerambursabilă aferentă acestui apel de proiecte crește la 43,5 milioane euro, din care 36,975 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 6,525 milioane euro din Bugetul de Stat (BS).

Aceasta reprezintă o suplimentare de 13,5 milioane euro față de alocarea inițială, care era de 30 milioane euro (25,5 milioane euro FEDR și 4,5 milioane euro BS). Suplimentarea este destinată contractării proiectelor care întrunesc pragul de excelență.

În cazul în care vor exista fonduri rămase neconsumate după contractarea proiectelor de excelență, acestea vor fi redistribuite pentru apelul al doilea dedicat microîntreprinderilor.

Pentru transformarea sumelor din euro în lei, în aplicația MySMIS se va utiliza cursul InforEuro din luna publicării ghidului, respectiv octombrie 2023: 1 euro = 4,9754 lei.

Descarcă sinteza modificării

Sursa: Site-ul ADR Nord-Est

Vezi o parte dintre proiectele noastre câștigate!

 Accesați portofoliul de proiecte câștigate aici

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe