• Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunțat oficial că Ministerul Finanțelor va prelungi termenul până la care se pot depune declarațiile pentru încadrarea în sistemul de impozitare pentru microîntreprindere. Inițial, 31 martie era termenul limită. Acesta va fi extins în ședința de guvern din această săptămână până pe 15 aprilie, așa cum a anunțat ANAF.

Termenul până la care firmele trebuie să depună declarația D700 pentru intrare sau ieșire de la regimul microîntreprinderilor a fost amânat de la 31 martie la 15 aprilie, a aprobat Guvernul României în ședința din 28 martie. Firmele vor putea redepune D700, dacă este cazul.

Aproape 300.000 de firme din România se încadrează ca microîntreprinderi care au cifra de afaceri de sub 500.000 de euro. În cazul acestor întreprinderi, taxele de la sfârșit de an fiscal se calculează ținând cont de cifra de afaceri. 1% plătesc societățile cu o cifră de afaceri sub 60.000 de euro și 3% cele care au cifra de afaceri între 60.000 și 500.000 de euro.

„Pentru analiza stabilirii plafonului de 500.000 euro în cazul „întreprinderilor legate” având în vedere modificările propuse privind „întreprinderile legate” din proiectul de Ordonanță de Urgență privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, aflat pe site-ul Ministerului Finanțelor din 13 martie 2024, urmează ca Ministerul Finanțelor să propună prorogarea termenului prevăzut la art. 55 alin. (2) și la alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru comunicarea către organele fiscale a mențiunilor privind aplicarea/ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, de la data de 31 martie 2024 la data de 15 aprilie 2024, inclusiv”, a anunțat conducerea ANAF, într-un comunicat  publicat astăzi dimineață.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe