Chiar dacă te-ai mutat într-o nouă locuință, ai decis să păstrezi și vechiul apartament. Poate că are valoare sentimentală, poate că vrei să-l lași moștenire sau, pur și simplu, crezi că îți vei amortiza investiția în timp. L-ai renovat până la cele mai mici detalii, ai făcut curățenie ca la carte, iar acum te gândești să-l închiriezi, să se bucure și alții de el.

Pentru că îți este drag și pentru că ai investit timp și bani în renovarea lui, îți dorești ca primii și viitorii chiriași să fie de încredere și să aibă grijă de el ca de propria casă. Totodată, vrei să găsești pe cineva care să-ți închirieze apartamentul pe termen lung, ca să nu fie nevoie să cauți noi locatari în doar câteva luni.

Ți se potrivește descrierea? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci poate că ar fi bine să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare de încredere. Te întrebi care sunt avantajele unei astfel de colaborări? Descoperă-le în continuare:

 

Economisești timp

Găsirea chiriașilor potriviți poate fi o sarcină consumatoare de timp prețios, timp de care s-ar putea să nu dispui, mai ales dacă lucrezi de dimineața până seara și, cum e de așteptat, mai ai și alte lucruri de rezolvat.

Postarea anunțului de închiriere pe rețelele sociale și, eventual, pe câteva site-uri de profil, discuțiile cu potențialii chiriași, vizionările – toate acestea durează mai mult decât crezi, poate chiar câteva ore în fiecare zi.

În schimb, dacă alegi să colaborezi cu o agenție de imobiliare, aceste atribuții vor fi preluate de unul dintre reprezentanții săi, reprezentant care te va ține la curent cu tot procesul. Practic, el va fi un intermediar între tine și viitorii chiriași.

 

Beneficiezi de promovare offline și online

Chiar dacă ești prieten cu tehnologia și înțelegi cât de cât cum funcționează rețelele sociale, s-ar putea să nu reușești să faci fotografii la fel de reușite și de reprezentative și să-ți promovezi anunțul la fel de bine cum ar face-o angajații unei agenții care oferă soluții integrate de property management în București

Prin colaborarea cu o astfel de agenție imobiliară, ai siguranța că anunțul va fi disponibil pe cele mai căutate platforme, că fotografiile vor surprinde perfect dotările și amenajarea ingenioasă a fostului tău cămin, că descrierea apartamentului va fi atractivă pentru potențialii chiriași.

Extinzi lista potențialilor chiriași

Prin postarea anunțului pe pagina personală de Facebook vei ajunge doar la prietenii tăi, posibil sau nu interesați de vechiul tău cămin. Sigur, s-ar putea ca ei să distribuie postarea ta, iar șansele de închiriere a apartamentului să crească, dar acest proces poate dura, din nou, destul de mult.

Pe de altă parte, colaborarea cu o agenție imobiliară te ajută să extinzi semnificativ lista potențialilor chiriași, datorită faptului că o astfel de firmă știe exact unde să plaseze anunțul, pentru a ajunge la publicul-țintă potrivit, public mult mai numeros și, foarte important, mai nișat decât lista ta de prieteni de pe rețelele de socializare. În timp ce prietenii tăi pot fi sau nu interesați să închirieze un apartament în perioada imediat următoare, persoanele care vor citi anunțul postat de agenția de imobiliare sunt mai mult ca sigur interesate de un apartament cu specificații similare (sau chiar identice) cu cele ale vechiului tău cămin. 

 

În plus, un agent imobiliar bun îți va înțelege perfect nevoile și așteptările și se va asigura că îți recomandă chiriași de încredere, care își achită chiria și facturile la timp și care au grijă de locuință ca de propria casă.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe