• Numărul de înnoptări al cetățenilor străini a crescut în UE în primul trimestru din 2024, a anunțat Eurostat.

În primul trimestru al anului 2024, s-au înregistrat 452,6 milioane de înnoptări în locurile de cazare turistică din UE, marcând o creștere de 7% față de același trimestru din 2023. În ianuarie s-au înregistrat 133,9 milioane de nopți (+3% față de ianuarie 2023), în februarie 149,2 milioane (+6%) și în martie 169,5 milioane (+9%).

Aceste informații provin din datele lunare privind cazarea turistică până în martie 2024, publicate de Eurostat.

Vizitatorii străini au reprezentat aproximativ 45% din toate înnoptările în primele trei luni ale anului 2024, cu diferențe mari între țările UE. Cea mai mare pondere a înnoptărilor străinilor la începutul anului a fost înregistrată în Malta (91%), Cipru (87%), Luxemburg (82%) și Austria (78%).

Înnoptări ale oaspeților din țări străine, ianuarie-martie 2024, % din toate nopțile petrecute.

În schimb, oaspeții străini au reprezentat doar o cincime din nopțile în Polonia, România și Germania (19%, 20% și, respectiv, 20%).

În primul trimestru al anului 2024, creșterea nopților petrecute de vizitatorii străini (+11% față de primul trimestru al anului 2023) a fost mult mai pronunțată decât creșterea nopților interne (+4%). Cele mai mari creșteri ale înnoptărilor vizitatorilor străini au fost înregistrate în Cipru (+23%), Croația (+22%), Malta și Luxemburg (ambele +21%). La celălalt capăt al intervalului, cele mai mici creșteri au fost înregistrate în Lituania, Polonia și Grecia (toate +3%).

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe