Loading the Amira Audio Citește articolul...

Platforma de business intelligence Termene.ro anunță achiziția platformei Confidas, un start-up inovator specializat în generarea rapoartelor de credit pentru firme. Astfel, Termene face o mutare strategică pentru a-și consolida poziția de lider al pieței de business intelligence și pentru a-și accelera dezvoltarea după o creștere cu 60% a cifrei de afaceri în anul 2022.  

 

Achiziția start-upului tech Confidas marchează un moment important în strategia de creștere a platformei Termene. Prin integrarea tehnologiei Confidas, Termene își consolidează poziția de inovator și lider al pieței și își întărește angajamentul de a livra cele mai bune soluții clienților săi.  

“Strategia de creștere prin achiziții este complementară creșterii organice pe care am înregistrat-o în ultimii ani. În prezent, mai avem și alte discuții pentru preluarea unor companii inovatoare și suntem deschiși să investim în continuare în startup-uri și echipe care dezvoltă și furnizează soluții și servicii pentru companii”, a declarat Adrian Dragomir, fondator al companiei Termene.  

Preluarea Confidas face parte din strategia companiei de a oferi noua platformă Termene 360 AI  unui număr cât mai mare de firme active pe piața din România. Noua platformă, dezvoltată cu tehnologii de inteligenţa artificială şi de tip machine learning, va fi lansată în luna aprilie a acestui an. 

 

Platforma Confidas este o soluție ce ajută peste 20.000 de antreprenori să facă afaceri cu încredere, bazate pe date, dar și să obțină finanțare pentru proiectele lor. Confidas, care a fost lansată în 2019 de Eduard Burghelia, un tânăr antreprenor de 25 de ani, s-a remarcat prin parteneriatele de recomandare încheiate cu două bănci din România și prin faptul că a fost sursa de documentare pentru descoperirea unor fraude cu bani publici. Start-up-ul a primit investiții în valoare de 130.000 EUR din partea mai multor investitori, printre care V7 Capital și GapMinder. Tehnologia platformei a fost dezvoltată de Neo Vision Technologies, care va continua ca partener tehnic alături de echipa Termene. 

 

„Sunt convins că această tranzacție va veni cu avantaje pentru toate părțile, dar mai ales pentru clienții platformelor noastre. Am început Confidas când eram în primul an de facultate. Ne-am concentrat pe creșterea afacerii, iar acum este o soluție complexă, folosită inclusiv de corporații în procesele interne. Oportunitatea vânzării Confidas a venit la momentul potrivit, întrucât simt că pentru a crește mai mult este nevoie de experiența și resursele Termene, în timp ce eu voi explora noi oportunități de afaceri”, a declarat Eduard Burghelia, fondator Confidas. 

În continuare, Eduard Burghelia va colabora cu echipa Termene și Confidas în calitate de advisor. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe