Care este resursa cea mai importantă în zilele noastre în mediul de afaceri? Cei mai mulți dintre voi probabil că s-au gândit la informație. Cu adevărat, suntem în era în care informația este cel mai de preț bun, aceasta fiind produsă instant și circulând incredibil de repede. Totuși, informația sau datele trebuie și stocate și manipulate cu precizie.

 

Tot mai multe companii au început să caute soluții inteligente de stocare și procesare eficientă a informației, iar răspunsul pare să fie la îndemână: sistemele de tip Cloud. Acestea vin cu o grămadă de avantaje, pe care le vom  explora în articolul de față.  

 

Spațiu de stocare aproape nelimitat

 

Duse sunt grijile legate de spațiul de stocare sau gândurile despre strategiile de economisire a spațiului de stocare din prezent. Cloud-ul are un spațiu de stocare relativ nelimitat. 

 

Costuri reduse 

 

Reducerea se va simți cel mai tare pe partea de hardware și software. Pe lângă capacitatea aproape nelimitată de stocare, sistemul cloud oferă și un sistem foarte simplu de întreținere și upgrade. În plus, nu trebuie să suporți taxe de licențiere pentru toți utilizatorii din compania ta. De asemenea, ai opțiunea de a selecta doar aplicațiile de care ai nevoie, reducând astfel bugetul care de obicei era cheltuit pe pachete întregi de servicii, multe dintre ele nefolositoare. 

 

Cloud-ul fiind scalabil, acesta se va integra perfect în sistemul tău și va reduce semnificativ cheltuielile IT. De exemplu, dacă doar e-mail-ul tradițional îți joacă feste, poți opta doar pentru soluții Microsoft Office 365

 

Securitate sporită

 

Firma ta ce plan de rezervă are în cazul unui atac cibernetic sau al unui dezastru natural? Ia aminte, fără o strategie de continuitate a afacerii în situații extreme, te expui riscului de a da faliment. Din fericire, Cloud-ul vine în întâmpinarea acestor nevoi, asigurând integritatea și securitatea datelor și fișierelor tale, indiferent de condiții. Vei avea mereu acces la duplicate ale datelor tale și sistemul de securitate va fi întreținut și îmbunătățit permanent de firma pe care ai contractat-o. 

 

Colaborare eficientizată 

 

Mai ales în contextul pandemiei, posibilitatea de a lucra simultan în același document este absolut necesară. Dacă înainte puteai pur și simplu să mergi până la biroul colegului pentru a putea vizualiza împreună un document cu strategia de afaceri, acest proces a devenit practic imposibil când fiecare este blocat în propria sufragerie. Astfel, programele de tipul Cloud permit echipelor să colaboreze în timp real și să acceseze aceleași informații de oriunde, la orice oră, în același timp. În plus, fiecare membru folosește exact aceeași  versiune a cloud-ului, deci nu vor exista probleme de compatibilitate a versiunilor programelor folosite. 

 

Recuperare fără bătăi de cap

 

Se poate întâmpla ca din neatenție sau, Doamne ferește, din rea-voință, angajații să șteargă anumite documente. Din fericire, Cloud-ul are o soluție și pentru astfel de situații. Recuperarea datelor din Cloud va fi infinit mai ușoară decât recuperarea lor de pe un dispozitiv fizic, iar furnizorii de servicii de Cloud sunt experimentați în astfel de operațiuni de recuperare. 

 

Implementare cât ai bate din palme 

 

Nu ai luat încă o decizie deoarece îți faci griji în legătură cu durata implementării unui astfel de sistem? Ei bine, chiar nu este cazul! Sistemul Cloud are un software ce se integrează automat în orice fel de structură și tot acest proces durează doar câteva minute! Nu trebuie să personalizezi sau să integrezi aplicațiile pe care le vei folosi, doar să le alegi pe cele potrivite pentru tine și poți da drumul la treabă. 

 

Nu ezita să faci mai multe cercetări despre acest subiect și să implementezi soluția care te va aduce cu adevărat în era informațională. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe