„Având în vedere suprapunerea parțială a intervalului inițial de desfășurare a sesiunii de depunere a cererilor de acord pentru finanțare, care are loc între 8 aprilie 2024 și 8 mai 2024, cu perioada sărbătorilor legale cuprinsă între 1 – 6 mai 2024, MEAT prelungește perioada de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare cu numărul de zile lucrătoare, echivalentul zilelor aferente sărbătorilor legale, respectiv până la data de 14 mai 2024”, a comunicat MEAT.

Anterior, în ședința din 30 aprilie 2024, Guvernul aprobase posibilitatea de a extinde perioada de înscriere în cadrul programului.

Ministerul a mai comunicat totodată că cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se vor transmite de către aplicanți la Registratura MEAT (Calea Victoriei nr. 152, Sector 1, București), fiind necesară următoarea mențiune pe plic: Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023.

Detaliile programului

Înscrierile în cadrul programului ConstructPlus au început pe data de 8 aprilie 2024.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat pot fi IMM-urile și întreprinderile mari ce vor putea aplica pentru obținerea de granturi nerambursabile, în scopul înființării și/sau dezvoltării capacităților de producție pentru materiale de construcție.

Valoarea maximă a ajutorului de stat regional nerambursabil este de 50 milioane de euro, dar nu mai mult de 75% din costurile eligibile totale ale proiectului investiției și fără a depăși intensitatea prevăzută în Harta Regională autorizată de Comisia Europeană și aprobată, la nivel național, prin HG nr. 311/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Bugetul alocat programului ConstructPlus, pentru anul curent, este echivalentul în lei a 149 milioane de euro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe