• Compania Andreas STIHL Power Tools SRL, subsidiară a concernului global Andreas STIHL AG&Co. KG., va investi 125 milioane euro într-o fabrică la Oradea. Compania preconizează începerea producției la Oradea la jumătatea anului 2025 și că va ajunge la 700 de angajați în 2028.

Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice. Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții a declarat: „STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune”.

Rețeaua internațională de producție a Stihl se mărește, astfel, la opt țări pe patru continente.

„În prezent fabricăm produse cu acumulatori la fabricile noastre din Langkampfen – Austria, Virginia Beach – SUA, precum și în China și Germania. În acest an vom începe, de asemenea, să producem aparate cu acumulatori la sediul nostru din Waiblingen, iar din 2025 și la Oradea. Acest lucru ne va îmbunătăți semnificativ competitivitatea pe segmentul acumulatorilor”, a declarat dr. Nikolas Stihl, președintele Consiliului Consultativ și al Consiliului de Supraveghere al companiei.

Proiectul a fost anunțat într-un comunicat de presă de către ADLO – Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care precizează că investiția este cea mai importantă de la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA. până in prezent.

Andreas STIHL Power Tools SRL intenționează să construiască în Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 metri pătrați. Investiția se va realiza etapizat, urmând să fie create inițial 150 de noi locuri de muncă în prima fază a proiectului. Compania preconizează începerea producției la Oradea la jumătatea anului 2025. Fabrica Andreas Stihl Power Tools din Oradea va avea circa 700 de angajați până în 2028.

Contractul privind investiția s-a semnat pe 28 iunie 2022, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții Societății Andreas STIHL Power Tools SRL.

Investiția

Compania STIHL activează in domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști si consumatori, și și-a exprimat intenția de a desfășura in Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial.

„Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial in evoluția si dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al județului Bihor, atingând un total de investiții atrase până in prezent de 0,55 miliarde Euro” a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

În timpul planificării și construirii noii fabrici s-a acordat o importanță deosebită sustenabilității și protecției mediului. Odată finalizată, construcția va fi certificată de către Consiliul German pentru Construcții Sustenabile. Astfel, se vor instala sisteme fotovoltaice, se va utiliza energie geotermală pentru încălzirea și răcirea clădirii de birouri și se va evita utilizarea gazelor fosile. Conceptul prevede, de asemenea, utilizarea selectivă a acoperișurilor verzi.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe