• Stimulente financiare, zile libere, vouchere și alte avantaje se numără printre cele mai oferite beneficii de către angajatori în această perioadă pascală, așa reiese dintr-un sondaj realizat de platforma eJobs în luna aprilie. O bună parte dintre reprezentanții companiilor au spus că valoarea cadourilor sau beneficiilor acordate va fi între 201 și 400 de lei

Conform unui comunicat de presă al eJobs, din cele 120 de firme care au participat la un sondaj pe tema beneficiilor, primelor acordate angajaților cu ocazia sărbătorilor pascale, reprezentanții a 71,2% dintre societăți au confirmat că vor oferi anul acesta beneficii suplimentare angajaților lor, în timp ce 22% nu au alocat fonduri în acest sens și 6,8% încă nu au luat o decizie.

Stimulentele financiare rămân în topul preferințelor, fiind menționate de 57,1% dintre angajatori. Acestea pot lua forma unor bonusuri sau prime de Paște, care pot fi utilizate de către angajați în diverse moduri, de la achiziționarea de cadouri pentru familie și prieteni la acoperirea unor cheltuieli personale. De asemenea, 50% dintre companii au inclus pe lista de beneficii vouchere sau tichete cadou, oferind astfel angajaților posibilitatea de a-și alege singuri cadourile sau de a beneficia de reduceri.

Coșul de Paște

Un alt avantaj apreciat de către angajați este reprezentat de coșurile cu produse specifice sărbătorilor pascale, oferite de 40,5% dintre angajatori, iar 16,7% dintre companii au decis să ofere angajaților zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Paște, permițându-le astfel să se relaxeze și să petreacă timp alături de cei dragi. De asemenea, 2,4% dintre angajatori vor organiza tombole cu premii, oferind astfel angajaților șansa de a câștiga diverse cadouri sau experiențe speciale.

Valoarea cadourilor

Referitor la valoarea beneficiilor oferite, un procent semnificativ de „33,3% dintre respondenți au indicat că stimulentele acordate se încadrează într-un buget cuprins între 201 și 400 de lei per angajat, 16,7% au alocat între 100 și 200 de lei în acest scop, 14,3% între 401 și 600 de lei, 2,4% între 601 și 800 de lei și tot la fel de mulți între 801 și 1.000 de lei.  În comparație cu anul precedent, 40,5% dintre angajatori au declarat că valoarea acestor beneficii este mai mare, în timp ce 52,4% au menținut aceleași plafoane de buget, iar 4,8% le-au scăzut,” susține Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs Group.

Sondajul, realizat pe un eșantion de 120 de companii, a inclus răspunsuri din partea specialiștilor în resurse umane, managerilor de HR, managerilor de departament și antreprenorilor. Concluziile întregi ale sondajului pot fi consultate în comunicatul de presă al eJobs. Aceste date reflectă nu numai generozitatea angajatorilor, ci și recunoașterea eforturilor angajaților într-un moment festiv deosebit.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe