• Operatorul low-cost Ryanair va opera 44 de rute dinspre și înspre România în această vară în speranța că va atinge ținta de 3,6 milioane de pasageri în acest an. Din cele 44 de rute, 35 sunt din și către București, unde compania are două avioane alocate bazei din Otopeni.

Compania aeriană Ryanair, care operează de pe aeroporturi locale, anume București, Cluj şi Iași, se așteaptă la o creștere de 15% a numărului pasa­gerilor trans­portați în acest an din­spre și înspre aeroporturile locale, au anunțat reprezentanții operatorului într-un comunicat. Anul tre­cut, Ryanair a transportat 3,1 mi­lioane de pasageri dinspre și înspre România, iar pentru anul acesta estimează 3,6 milioane.

Ambiția operatorului irlandez low-cost este de a-și crește cota de piață pe plan local, unde mono­polul îl deține Wizz Air, care are mai bine de jumătate din piață. Ryanair își propune să crească două puncte procen­tuale în cota de piață autohtonă, până la 16%.

Oferta de vară a Ryanair

Pentru asta, în programul de vară din acest an, Ryanair a adăugat cinci rute noi din Bucurețti către Malaga, Paris Beauvais, Skiathos, Leeds și Tirana, dar a crescut frecvențele rutelor din București și Cluj.

Ryanair mai ope­rează și de pe aeroportul din Iași, însă nu planifică să introducă noi rute sau să mărească numărul frec­ven­țelor. „La Iași, a fost nevoită să-și revizuiască planul de creștere pen­tru vara lui 2024, din cauza deciziei aeroportului de a imple­menta o creștere de 25% a tarifelor. Ryanair a investit puternic în Iași în ultimele 12 luni, transportând peste 250.000 de pasageri către/din Iași, dar, din păcate, din cauza creșterilor excesive ale tarifelor, Ryanair nu își va crește operațiunile pe aeroportul din Iași”, spune Mauro Bolla, head of comuunications pentru Albania, Cipru, Grecia, Italia și România.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe