• Parte a grupului Europlant, PlantExtract a raportat o creștere a business-ului cu 10,5% în 2023, comparativ cu anul anterior. Astfel, compania clujeană a ajuns la o cifră de a afaceri de 9 milioane de euro (45 milioane lei), conform unui comunicat de presă.

Performanța companiei vine în contextul în care piața produselor pentru îngrijirea sănătății, care se eliberează fără prescripție medicală (suplimente alimentare, dispozitive medicale, medicamente OTC, dermato-cosmetice, produse pentru copii), a scăzut, anul trecut, cu aproape 1%, conform analizei IQVia.

PlantExtract este un producător român de extracte gemoterapice și singurul producător local de medicamente homeopate.

„2023 a fost un an marcat de impredictibilitatea și volatilitatea mediului de business, iar mediul inflaționist generalizat a afectat piața pe care activăm. Cu toate acestea, consolidarea rezultatelor pentru brandurile tradiționale din portofoliu, lansarea de 6 noi produse și intensificarea parteneriatelor cu farmaciile și magazinele de produse naturale au avut un impact benefic în creșterea business-ului. De asemenea, orientarea tot mai intensă a consumatorilor către produse naturale destinate sănătății a contribuit la evoluția raportată anul trecut”, a declarat Liviu Ungureanu, Managing Director PlantExtrakt.

O mare parte a vânzărilor raportate de companie anul trecut au fost realizate pe segmentul produselor gemoterapice, atât unitare, cât și complexe – gama Polygemma, acestea reprezentând cca. 49% din valoarea totală. Un procent important din afaceri este adus şi de produsele fitoterapice, care însumează cam 42%. Tincturile și produsele homepatice au un aport în business, cu creșteri de la an la an.

„Principalul motiv pentru care gemoterapicele complexe – gama Polygemma – și fitoterapicele sunt pe primul loc în topul vânzărilor este uşurința consumatorilor de a înțelege utilitatea produselor de acest tip, acestea având recomandări clare pentru sănătate, menționate pe etichetă, ambalaj și prospect”, a afirmat Liviu Ungureanu.

Reprezentantul PlantExtrakt a subliniat, de asemenea, că cca. 5% din vânzările companiei sunt realizate la export. Astfel, extractele din plante şi produsele finite fabricate la Rădaia, Cluj, ajung în magazine din 5 continente şi 20 de ţări, printre care Germania, Statele Unite ale Americii şi India.

Estimările pentru 2024 sunt pozitive

În ceea ce priveşte estimările pentru anul în curs, PlantExtrakt mizează pe un avans cu cca. 14% a business-ului în 2024, la cca. 10,25 milioane de euro. Creșterea va fi susținută atât de lansarea de noi produse pe piața locală, cât și de consecvența de care dă dovadă compania în privința calității produselor.

„Mai mult de atât, contextul de piață și interesul tot mai mare al românilor de a se îndrepta către produse naturale pentru sănătate va contribui la atingerea țintei de vânzări din acest an”, a mai spus Liviu Ungureanu.

Astfel, în ultima perioadă, PlantExtrakt şi-a extins gama cu un produs nou, realizat cu ingrediente active 100% naturale, de origine vegetală, special conceput pentru combaterea celor mai întâlnite probleme gastrice.

PlantExtrakt operează propria unitate de producție în Rădaia, Cluj, și oferă un portofoliu diversificat, cuprinzând peste 170 de produse gemoterapice și fitoterapice şi o gamă amplă de medicamente homeopate (peste 3.000 de produse).

„Suntem cel mai mare producător român de extracte gemoterapice și singurul de medicamente homeopate, fiind recunoscuți pentru calitatea fitoterapicelor noastre. Iar acest lucru este posibil atât datorită unității de producție certificate pentru bună practică farmaceutică, care dispune de un laborator propriu și de tehnologii moderne, cât și de faptul că majoritatea materiei prime vegetale provine din culturile proprii de plante medicinale, realizate pe terenuri agricole ecologizate, pe care le deținem”, a subliniat Liviu Ungureanu.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe