• CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de români, anunță reprezentanți instituției bancare. CEC a apărut în urmă cu 160 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba legea de înființare.

Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou logo în comunicarea cu clienții, angajații, partenerii și celelalte părți interesate, au transmis reprezentanții băncii printr-un comunicat.

„Ușor de asociat cu reputația construită de-a lungul timpului, dar și cu modernitatea băncii, noua siglă aniversară are câteva elemente grafice speciale, nu întâmplător alese: motive tradiționale românești stilizate, minimaliste, reprezentative stilului contemporan”, subliniază CEC Bank

Logo-ul CEC Bank pentru aniversarea de 160 de ani de existență.

CEC Bank este una dintre puținele instituții care are o strategie de transformare digitală majoră în curs, și care, în același timp, continuă să prioritizeze creșterea gradului de incluziune și educație financiară, prin cele peste 1.000 de unități din teritoriu, anunță reprezentanții băncii.

Digitalizarea este una dintre direcțiile principale pe care CEC Bank a înregistrat rezultate spectaculoase în ultimii ani, iar accesarea produselor și serviciilor bancare pe parcurs 100% digital este într-un proces continuu de diversificare.

Recent, Banca a finalizat și adopția tuturor fluxurilor rapide de creditare online de către întreaga rețea a băncii iar intrarea într-o relație de afaceri cu clienții nu mai este condiționată de prezența acestora în unități.

Prin comunicarea celor 160 de ani de tradiție și prin evoluția de până acum, CEC Bank se reconfirmă, în continuare, ca „banca de casă a românilor”, fiind și în prezent în topul sistemului bancar și printre liderii operațiunilor bancare efectuate online și offline, se mai precizează în comunicat.

Nașterea CEC

În urmă cu 160 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba legea de înființare a Casei de Depuneri și Consemnațiuni, devenită ulterior Casa de Economii și Consemnațiuni, actuala CEC Bank. Ideea inițială i-a aparținut lui Costache Bălcescu, fratele lui Nicolae Bălcescu, care a vrut să adapteze modelul francez la realitatea economică românească a vremii.

Primul sediu era unul modest, constând în 3 camere micuțe din cadrul clădirii Ministerului de Finanțe de la vremea respectivă. Abia în 1875 s-a început construcția unei clădiri proprii.

Banca desfășura operațiuni similare Trezoreriei Statului: strângea banii din taxe și impozite, administra fondurile rezultate din valorificarea bunurilor sechestrate și din excedentul bugetar al comunelor și orașelor. Economiile populației de la orașe sau sate erau administrate de Casa de Economie, o anexă a CDC, și erau garantate integral de către stat.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe