Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiza, realizată cu datele platformei Termene.ro, arată că subsidiara Lukoil din România a avut anul trecut cel mai mare profit înregistrat în țara noastră. Cifra de afaceri din 2023 a fost mai mică decât cea din 2022, dar mai mare decât cea din 2021 cu peste 3 miliarde de lei.

Lukoil România SRL din București a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 11,1 miliarde de lei, cu 17% mai puțin decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 13,4 miliarde de lei. S-a înregistrat astfel o scădere de aproape 2,3 miliarde de lei de la un an la altul, între 2023 și 2022.

Reamintim că Lukoil este o companie rusească prezentă în România prin Lukoil Petrotel din Ploiești, rafinăria care prelucra petrolul brut, și Lukoil România din București, compania care administrează stațiile de benzinării.

În urma sancțiunilor internaționale impuse petrolului rusesc după invazia Rusiei în Ucraina, Lukoil Petrotel nu a mai putut rafina petrol provenit din Rusia, dar Lukoil România poate comercializa combustibili în stațiile din România.

Acest lucru explică și faptul că afacerile raportate de Lukoil România SRL, deși mai mici față de 2022, sunt mult mai mari față de 2021, ultimul an în care afacerile Lukoil nu au fost supuse sancțiunilor internaționale, înainte de startul războiului din Ucraina, din februarie 2022.

În 2021, Lukoil România SRL a anunțat o cifră de afaceri de 7,9 miliarde de lei. Comparând, în 2023, compania care administrează stațiile Lukoil în România a obținut o cifră de afaceri cu 3,2 miliarde de lei mai mare față de 2021.

Profit record

Lukoil România SRL a înregistrat în 2023 un profit de 353 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere a profitului cu 50% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 235 milioane de lei.

Dacă ne întoarcem în 2021, profitul Lukoil România s-a dublat, în acel an compania raportând un profit de 160 milioane de lei.

Numărul mediu al angajaților societății cu origini rusești a fost în 2023 de 356 de persoane, cu 61% mai puțin decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Lukoil România SRL este „comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate”, cod CAEN 4730.

Acționarul unic este firma elvețiană Litasco SA.

Afacerile Lukoil în România

În cele 319 stații de distribuție carburanți dispuse pe întreg teritoriul țării, peste 4000 de angajați vă așteaptă pregătiți și dornici să vă ofere servicii și produse de cea mai bună calitate. Construim împreună cu clienții și angajații noștri prezentul și suntem pregătiți să construim viitorul.

Lukoil România este unul dintre cei mai semnificativi jucători de pe piața petrolieră, având peste 3000 de angajați, conform reprezentanților companiei.

„Cea mai mare parte a investițiilor realizate o reprezintă cheltuielile pentru construcția lanțului propriu de benzinării, îmbunătățirea imaginii și optimizarea funcționării stațiilor de distribuție carburanți”, se precizează în prezentările Lukoil.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe