Retailerul suedez de mobilă IKEA face noi schimbări la nivelul conducerii, după ce românul Corneliu Oprişan, primul angajat al companiei, a fost avansat în cadrul grupului, iar directorul financiar, Alexandru Rusu, a plecat din companie.

 

IKEA, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa mobilei din România are de luna trecută trei expaţi în poziţia de director. Potrivit unei hotărâri a adunării generale a IKEA SRL din luna februarie, poziţiile de director vor fi asigurate de sârbul Vladislav Lalic (47 de ani), suedezul Peter Magnus Johansson (53 de ani) şi belgianul Stefan Vanoverbeke, numit pe poziţia de retail manager pentru IKEA South East Europe începînd cu 1 octombrie 2015.

 

Cei trei au luat locul cetăţenilor români Corneliu Oprişan (care a acceptat la finele anului trecut să conducă un  proiect de cercetare la nivel global, implementat de Inter IKEA Systems) şi Alexandru Rusu, fostul Business Navigation Manager SEE IKEA South East Europe, care a părăsit compania IKEA pentru a-şi dezvolta propria afacere.

„Ca urmare a revocării dlui Oprișan Cornel și a dlui Alexandru Rusu și a numirii dlui Lalic și a dlui Johansson, societatea va avea trei directori, respectiv: dl Stefan Emiel Vanoverbeke, dl Lalic și dl Johansson”, se arată în decizia asociaţilor IKEA SRL, potrivit Termene.ro.

 

Potrivit Linkedin, Vladislav Lalic a ocupat funcţia de Regional Property & Expansion Manager pentru IKEA SEE, poziţie pe care o deţine din ianuarie 2009. Acesta era responsabil de expansiunea companiei (achiziţia de terenuri, planificarea construcţiei şi inaugurărilor de magazine etc) în Slovenia, Croaţia, Serbia şi România.

 

Știre Economica.net
Sursa FOTOwww.forbes.com

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe