• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Într-un an, 2023, în care în România s-au înregistrat din nou cazuri de gripă aviară, unul dintre cei mai mari jucători din piață, Transavia din județul Alba a realizat venituri record.

Compania Transavia SA din Sântimbru, județul Alba, a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 1,011 miliarde de lei. Este primul an pentru societatea din Alba când își ridică veniturile peste pragul un miliard de lei.

Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de 991 de milioane de lei. Creșterea de la an la an a fost de 1%.

Obiectul principal de activitate este „prelucrarea si conservarea cărnii de pasare”. Printre mărcile importante ale companiei sunt produsele „Fragedo” și „Papane”.

A crescut și profitul

Profitul Transavia în 2023 a fost de 208,3 de milioane de lei. Și profitul este tot cu 1% mai mare față de 2022. cu 43% mai mic față de anul precedent, 2022.

Numărul angajaților a fost mai mare cu 13% față de 2022. Anul trecut numărul mediu al angajaților a fost de 2.255 de angajați.

Acționarii societății sunt: Thedora Popa Lițeanu (78,216639%), Ioan Popa (20,000158), iar Maria Gândilă, Eugenia Opriș, Eugen Popa, Toader Popa, Vasile Popa dețin fiecare câte 0,356641%.

Ambițiile până în 2026

Transavia, unul dintre cei mai mari producători din industria avicolă din România, companie fondată în urmă cu 33 de ani de antreprenorul Ioan Popa. Reprezentanții companiei au anunțat că ambițiile Transavia sunt mult mai mari și estimează o dublare a afacerilor și a profitului până în 2026.

Transavia are 31 de ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 aba­toare şi în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

„În ultimii ani, în care cu toţii ne-am confruntat cu o presiune imensă cau­zată de pandemie, de o inflaţie fără precedent şi de o multi­criză glo­bală, noi am reușit să ne creş­tem semni­ficativ cifra de afaceri şi să avem un profit record în sector. (…)“, a declarat Ioan Popa, preşedinte şi fondator Transavia, preşedinte şi fondator Transavia

„Avem dis­ciplină, eficiență demon­strată şi avem ceea ce multora le lipsește – vi­ziune, curaj și resursele necesare da­torită profitului sănătos, în creștere an de an. Rezultatele pe care le-am înre­gistrat până în prezent susțin ambiția noastă de a ne dubla afacerea în următorii 3 ani“, a mai precizat declarat Ioan Popa.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe