Loading the Amira Audio Citește articolul...

Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov a lansat în consultare publică în data de 26 aprilie 2024 Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte PR BI P1/1.8/1/2024, dedicat sprijinului pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor.

 

Firmele cu până la 9 angajați pot obține granturi cuprinse între 25.000 și 200.000 de euro pentru proiecte de investiții în diverse domenii, de la IT și cabinete medicale până la arhitectură și confecții. Condițiile de eligibilitate sunt bine definite, iar lista codurilor CAEN eligibile cuprinde aproape 200 de domenii de activitate

 

Bugetul total disponibil pentru acest apel de proiecte este de 37.627.723,75 de euro, din care 15.051.089,48 de euro provin de la Uniunea Europeană. Firmele beneficiare vor primi ajutoare de minimis cu o intensitate de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar restul de 10% trebuie asigurat din resursele proprii.

 

Printre activitățile eligibile pentru finanțare se numără investiții în active corporale și necorporale, procese de producție prietenoase cu mediul, internaționalizare, formare profesională, cooperare interregională și consultanță pentru elaborarea planurilor de afaceri.

 

Solicitanții trebuie să respecte cerințele stricte de eligibilitate, iar proiectele propuse nu trebuie să fi beneficiat de finanțare publică pentru aceleași activități în ultimii 5 ani.

 

Sesiunea de depunere a proiectelor este estimată să înceapă în august 2024, iar până la data de 26 iunie 2024 se pot trimite propuneri de îmbunătățire a ghidului la adresa de email [email protected].

Accesează sinteza Ghidului

Sursa: Site-ul ADR București-Ilfov

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe