Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiza datelor furnizate de platforma Termene.ro arată că subsidiara din România a producătorului italian de anvelope a înregistrat o creștere ușoară a cifrei de afaceri și a profitului în 2023 față de anul precedent. Pirelli Tyres România SRL se află deocamdată pe locul 2 printre firmele pentru care bilanțul fiscal este publicat de Fisc, fiind depășită doar de OMV Petrom. În 2022, compania s-a situat pe locul 57 al firmelor din România cu cele mai mari cifre de afaceri.

Pirelli Tyres România SRL din Slatina, județul Olt, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 4,393 miliarde de lei, în creștere față de 4,388 miliarde de lei înregistrate în 2022. Astfel, cifra de afaceri a crescut cu aproape 50 de milioane de lei în 2023 față de 2022.

În România, subsidiara Pirelli și-a început activitatea în anul 2007, când a produs 2 milioane de anvelope la sediul din Slatina, județul Olt.

Obiectul principal de activitate al Pirelli Tyres România SRL SA din București este „fabricarea anvelopelor și a camerelor de aer, reșaparea și refacerea anvelopelor” (cod CAEN 2211).

Profitul companiei a crescut

Profitul Pirelli Tyres România SRL în 2023 a fost de 134 de milioane de lei, în creștere cu 3% față de anul precedent, când profitul a fost de 129,5 milioane de lei în 2022. Profitul din 2023 a fost unul record pentru companie.

Numărul mediu al angajaților în 2023 a fost de 4.305, în creștere cu 3% față de anul precedent.

Acționarul unic al Pirelli Tyres România este multinaționala cu origini italiene Pirelli Tyre SPA.

Pirelli în România

Compania este prezentă și în România, unde a investit aproximativ 250 de milioane de euro în perioada 2003-2008. Deține o fabrică de anvelope auto la Slatina și o fabrică de cord metalic pentru anvelope, tot în Slatina, precum și o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbești Jiu, județul Gorj.

Între timp, capacitatea de producție a subsidiarei din România a crescut și a ajuns la 15 milioane de anvelope.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe