În prezent, oamenii sunt îndrăgostiți iremediabil de tehnologie și gadgeturile nu mai sunt doar jucăriile „tocilarilor”, ci au devenit instrumente de lucru, dispozitive pentru distracție și chiar obiecte de artă. Indubitabil, aparatura modernă aduce un plus de confort și eficiență, ne crește performanța și uneori ne ajută chiar să alocăm mai mult timp pentru noi și cei dragi.

Care sunt gadgeturile care ne pot face viața mai ușoară? Acestea pot fi atât instrumente de lucru, cât și furnizori de distracție – descoperă-le în rândurile ce urmează!

Ultrabook

Este un laptop absolut special, deoarece este extrem de subțire (sub 1 inch grosime), are autonomie foarte mare a bateriei, dimensiuni mici și greutate neglijabilă, fără a face rabat de la performanță. Acest tip de echipamente high-tech redefinește noțiunea de „portabil”, prin intermediul unor avantaje precum:

  • dimensiunile reduse și designul minimalist;
  • încorporarea de microprocesoare Intel I7 și I9 de ultimă generație;
  • utilizarea de memorii rapide DDR4, plăci grafice dedicate (Nvidia RTX 1650 sau chiar Quadro);
  • soluțiile de stocare rapidă SSD;
  • ecran cu funcție touchscreen și capacitate de redare fidelă a culorilor.

Vorbim, practic, de dispozitive capabile să gestioneze cu succes orice aplicație și nevoie de lucru, inclusiv jocuri la rezoluții Full HD.

Ultrabook-urile atrag prin designul și materialele utilizate la realizarea carcaselor – o combinație de plastic și aliaje metalice de calitate care asigură inclusiv necesarul de răcire pasivă a componentelor. Nu dezamăgesc nici la capitolul performanțe: sunt capabile de conectare Wi-Fi și Bluetooth, conectivitate Thunderbolt, USB-C și au chiar cititoare de carduri încorporate, pentru a fi un real ajutor creatorilor în domeniul foto/video.

Workstation desktop

Este un dispozitiv creat special pentru a face față celor mai dificile sarcini de lucru – design CAD, 3D, prelucrare material video de înaltă rezoluție etc. Este o unitate de calculator care înglobează componente orientate către performanță și anduranță, cele două caracteristici esențiale de care profesioniștii au nevoie pentru realizarea proiectelor.

Fie că vorbim de conceptul all-in-one – desktop care înglobează în monitor toată puterea de procesare, capacitatea de stocare și conectivitatea – sau de clasicul desktop, este deja normală prezența procesoarelor de ultimă generație (Intel I7 sau AMD Ryzen 7), a memoriilor rapide DDR4 și a plăcilor grafice dedicate de la Nvidia (2070/3070). Doar astfel workstation-urile pot face față cu brio oricăror nevoi de operare multitasking în aplicații de proiectare sau editare foto și video.

Laptop gaming

Dacă ai ca pasiune tehnologia, dar mai ales jocurile pe calculator, laptopurile de gaming sunt tot ce ai putea alege mai stilat și mai puternic în materie de jocuri. Sunt veritabile minuni ale tehnologiei, pentru că înglobează:

  • performanță într-un design minimalist, care poate asigura o răcire eficientă și relativ silențioasă;
  • ultimele modele de procesoare de la Intel sau AMD;
  • memorii rapide DDR 4;
  • plăci grafice dedicate din familia Nvidia RTX/GTX – pentru o experiență fluidă în orice joc de ultimă generație în Full HD;
  • ecrane create special pentru a putea furniza rate de reîmprospătare ridicate (144 Hz minim) și reproduceri fidele ale culorilor.

Chiar dacă încorporează tehnologie mai performantă decât în cazul multora dintre desktopurile de ultimă generație, dimensiunile și greutatea nu le fac greu de transportat, dimpotrivă: cu o greutate cuprinsă între 1,8 și 2,9 Kg, sunt laptopuri foarte ușoare.

Faptul că sunt dedicate jocurilor nu le face mai puțin recomandabile pentru activități școlare sau chiar sarcini de lucru în aplicații de proiectare 3D sau prelucrare video. Pe lângă puterea de procesare, aceste dispozitive dispun de o conectivitate de invidiat, care include clasicele conexiuni Wi-Fi și Bluetooth, conexiuni de tip USB-A, USB-C, Thunderbolt, RJ45, HDMI, display port sau cititoare de carduri.

Datorită tehnologiei și a prezenței acesteia în orice domeniu al vieții cotidiene, viața fiecăruia dintre noi este mult mai ușoară, dispozitivele realizând multe dintre sarcinile diverse care până acum câțiva ani ne consumau timp prețios. În plu, computerele – portabile, ultra-portabile sau desktop – sunt parte integrantă din munca și activitățile distractive de zi cu zi, ajutoare și prieteni fără de care viața modernă ar fi mai grea și mai plictisitoare.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe