Probabil că unul dintre lucrurile care ne-au lipsit cu precădere în ultimul an și jumătate este chiar mișcarea, mai ales cea în aer liber. Cei care au ales să-și modifice programul și să continue să facă sport și la domicliu au mai mitigat din  problemele aduse de pandemie, dar adevărul este că mișcarea în aer liber nu poate fi egalată la capitolul beneficii de absolut nimic. De ce să nu faci bani dintr-o nevoie atât de profund umană și sănătoasă? 

 

Aceasta este întrebarea pe care și-o pun din ce în ce mai mulți antreprenori care au viziune și prevăd o întoarcere în masă către sportul în colectivitate odată ce pandemia se va sfârși. Află de ce terenurile de sport cu gazon sintetic sunt o oportunitate de afaceri de neratat în 2021, din rândurile următoare. 

Terenurile tradiționale prezintă prea multe dezavantaje 

 

Chiar dacă nevoia de a încinge o miuță putea fi și până acum satisfăcută chiar și în curtea școlii prin alergarea unei sticle, există totuși și niște standarde de calitate atunci când vine vorba de sport, mai ales sportul rege la români, sport la care poate nu excelăm la nivel internațional, dar ne place. Ne referim la fotbal, în mod evident. 

 

Terenurile tradiționale de fotbal suferă de o mulțime de probleme: nu au tribune pentru spectatori, n-au plase pentru porți, nu beneficiază de iluminat nocturn și pierderea mingiei este un pericol real din cauza lipsei de împrejmuiri. 

 

Prin comparație, un teren cu gazon sintetic special amenajat oferă atât o suprafață de joc perfectă și plase de protecție, de înaltă rezistență, cât și soluții pentru toate problemele de mai sus. Și cerere există pe piață, asta e clar! 

 

Factori care pot influența succesul 

 

Deși poate părea că ai cale liberă către profit, există câțiva factori pe care e musai să-i iei în considerare înainte să începi această afacere. Iată câțiva dintre ei: 

 

  • Existența terenurilor similare în zonă. Dacă alte persoane au avut deja această idee la tine în cartier și nu ești dispus să schimbi amplasarea terenului, vei avea de dus o bătălie acerbă. Aliați de nădejde îți vor fi marketingul și promovarea;

 

  • Localizarea va conta foarte mult, poziționarea cât mai aproape de clienți făcând diferența. Astfel, vei avea parte de cereri chiar și câte 8 ore pe zi, cu puțin noroc. 

 

  • Tipul de teren sintetic va conta de asemenea, cel în aer liber oferind oportunitatea de a fi închiriat doar opt sau zece luni pe an. Pe de altă parte, un teren acoperit va produce venituri pe tot timpul anului. 

De ce gazon sintetic și nu natural? 

 

Costurile de amenajare ale unui gazon cu iarbă naturală sunt mai mici, perfect de acord, dar în marea schemă tactică, vei pierde la scor de neprezentare. Iată de ce. Costurile de întreținere vor fi mult mai mari pentru iarba naturală. Vorbim aici de irigații, cosit, fertilizare și vopsire, operațiuni repetate la intervale relativ scurte de timp. 

 

Spre deosebire de cele de mai sus, gazonul sintetic are un singur cost: de instalare. Unde mai pui și faptul că acest tip de gazon este prietenos cu mediul, utilizarea apei și combustibilului pentru întreținere nefiind necesare. Realist, gazonul sintetic trebuie schimbat o dată la 10-12 ani și poate fi reciclat cu ușurință. 

 

Ești gata să dai golul victoriei? 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe