• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Antreprenorul SSAB-AG SA din Bacău a realizat în 2023 o cifră de afaceri record pentru companie de la înființarea sa în urmă cu peste 31 de ani. Veniturile au fost cu 200 de milioane de lei mai mari decât în 2022 și de trei ori cât cifra de afaceri din 2021.

SSAB-AG SA din Bacău a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 599 de milioane de lei. Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 395 de milioane de lei. S-a înregistrat astfel o cifră de afaceri mai mare cu 200 de milioane de lei de la un an la altul, între 2023 și 2022.

Dacă se merge până în 2021, evoluția companiei este și mai importantă. În 2021, SSAB-AG SA din Bacău anunța o cifră de afaceri de aproape 150 de milioane de lei.

Progresul spectaculos al afacerilor este explicat și prin faptul că societatea băcăuană a început să ofere servicii de antreprenor general pentru lucrări importante – publice sau private. Până în 2020, societatea se limita la contracte pentru lucrări mai mici sau la activități de supraveghere a lucrărilor.

Spre exemplu, lucrările de modernizare a Aeroportului din Oradea au fost realizate de SSAB-AG SA din Bacău.

Bacăul, un pol al marilor companii

Antreprenorul dorește să mențină și în anii următori ritmul de creștere a afacerilor și să intre în această decadă în rândul companiilor autohtone care au afaceri anuale de peste un miliard de lei.

Astfel, SSAB-AG SA ar intra în rândul altor mari grupuri din Bacău care au cifre de afaceri de peste un miliard de lei în cursul unui an. În acest moment, printre aceste companii băcăuane se află: Intertranscom Impex SRL din Bacău, care a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 1,24 miliarde de lei; Dedeman (peste 11 miliarde în 2022) și Spedition UMB (peste 2 miliarde în 2022).

Și profitul a crescut

SSAB-AG SA a înregistrat un profit în 2023 cu 133% mai mare decât în anul precedent. Acesta a ajuns la 28,6 milioane de lei în cursul anului trecut. În 2022, profitul a fost de 12 milioane de lei.

Anul trecut, numărul mediu al angajaților a fost de 285, în creștere cu 15% față de anul precedent.

Domeniul de activitate al firmei este „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, cod CAEN 4120.

Acționarii SSAB-AG SA sunt Corneliu Saftiuc (33,34%), Gabriel Nistor (33,33%) și Mihai Iulian Șlic (33,33%).

Despre SSAB-AG SA

Compania, prin diverse parteneriate, a operat și operează pe tot teritoriul României, cele mai multe lucrări fiind realizate în: Bacău, București, Constanța, Brașov, Galați, Baia Mare, Neamț, Brăila, Iași, Suceava, Vrancea. „Împreună cu parteneri europeni am operat de asemenea lucrări, de mai mici dimensiuni, în Germania, Franța, Norvegia, Elveția”, susțin reprezentanții companiei.

„Suntem o firmă de construcții ce are ca domeniu de activitate asigurarea antreprizei generale pentru proiecte de investiții de mare anvergură în domenii diverse (logistic, industrial, retail). Societatea deține capacități de producție de structuri metalice și prefabricate din beton, oferind servicii de proiectare și executare a lucrărilor de construcții-montaj a halelor industriale”, mai explică reprezentanții antreprenorului.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe