Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Numărul de turiști care au ajuns pe litoralul românesc în primele săptămâni din iunie a crescut cu circa 20-30% față anul trecut datorită vremii călduroase, dar și a noilor oferte din stațiunile de la malul mării a spus pentru termene.ro Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

„Pe 1 iunie s-a depășit numărul de 30.000 de vizitatori pe litoral, o performanță extraordinară. Turiștii au continuat să vină în număr mare, în special în weekend, pentru că micuții, copiii, nu au luat încă vacanță. Odată ce încep vacanțele, ne așteptăm ca numărul de vizitatori să crească substanțial”, a mai spus acesta.

Oferte noi

2024 vine cu câteva noutăți la nivel de infrastructură și oferte, ceea ce creează perspective bune pentru întregul sezon estival.

Astfel, potrivit lui Traian Bădulescu, ”în 2024, numărul de hoteluri care oferă regim all inclusive a crescut cu 28% față de 2023, la 51 de unități. Totodată, plaja a fost lărgită de la Mamaia Nord până la Eforie Sud iar acest proces va continua în anii ce urmează cu restul plajelor”.

Creșterea afluxului de turiști va fi determinată și de o mai bună promovare, recent asociațiile din turism derulând o campanie de promovare la care au participat peste 300 de agenții locale și zeci de jurnaliști.

„Turiștii trebuie să știe că pot găsi acum pe litoral oferte pentru toate gusturile. În Constanța, Mangalia, dar și în stațiunile mari există multe hoteluri care au structuri spa. Constanța în sine poate fi o destinație foarte bună pentru cei care vor să combine un sejur de leisure cu unul itinerant, ca puncte de reper fiind faleza și centrul vechi”.

În plus, turiștii pot merge în croaziere și chiar efectua zboruri de pe aeroportul din Tuzla. ”E vorba de zboruri de durată redusă, de 30-40 de minute care oferă turiștilor o perspectivă de ansamblu asupra litoralului. Costurile unui astfel de zbor sunt destul de accesibile, de 250 – 300 de lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ANAT.

Creștere marginală a numărului de turiști de pe Litoral în 2023

Anul trecut, numărul turiștilor sosiți pe Litoral a fost de 1,57 de milioane, față de 1,45 de milioane în 2022, creșterea de la un an la altul fiind de 8,2%, după cum indică datele Direcției Județene de Statistică (DJS) Constanța. Tot anul trecut, numărul înnoptărilor pe Litoral a crescut cu 9,4% față de 2022, până la 5,2 milioane.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe