Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță înființarea unei noi agenții guvernamentale, Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP). Aceasta va fi finanțată atât de la bugetul de stat, cât și din venituri proprii.

ANMAP va avea responsabilitatea de a gestiona unitar procedurile de obținere a avizelor de mediu și de a administra ariile naturale protejate. Conform proiectului de Ordonanță de Urgență, noua agenție va prelua atribuțiile de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și instituțiile subordonate acesteia.

 

Conducerea ANMAP va fi asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, asistat de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general, toți fiind numiți prin decizie a primului ministru.

Pentru a asigura un control eficient și complex în domeniul mediului, apelor și pădurilor, va fi înființată Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP). Aceasta va rezulta din reorganizarea Gărzii Naționale de Mediu și a Gărzii Forestiere Naționale, preluând și gărzile forestiere în subordine.

 

GNMAP va prelua de la Administrația Națională „Apele Române” activitatea și personalul cu atribuții de inspecția apelor.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va avea în subordine următoarele instituții:

  • Garda Națională de Mediu: 809 posturi
  • Agenția Națională pentru Protecția Mediului și instituțiile din subordine: 1.882 posturi
  • Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării”: 171 posturi
  • Garda Forestieră Națională și instituțiile din subordine: 1.007 posturi
  • Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate: 490 posturi
Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe