Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a decis să prelungească perioada de înscriere pentru ajutoarele destinate firmelor din stațiuni balneo, după ce numărul aplicanților a fost sub așteptări. Programul inițial, care trebuia să se încheie pe 1 iulie 2024, ora 17:00, a fost extins până la 15 iulie 2024, ora 17:00, din cauza numărului redus de cereri depuse.

Doar 17 aplicanți au depus cereri de finanțare până la data limită inițială, solicitând în total aproximativ 11 milioane lei dintr-un buget total de 15 milioane lei alocat pentru anul 2024. Aceasta a determinat Ministerul să prelungească perioada de înscriere, sperând să atragă mai multe solicitări și să utilizeze integral fondurile disponibile.

 

Schemele de ajutor de minimis vizează modernizarea și dezvoltarea infrastructurii turistice din stațiunile balneo și balneoclimatice, acoperind diverse proiecte precum extinderea și reabilitarea structurilor de primire turistică, achiziția de echipamente medicale specifice, sau amenajarea de obiective culturale și sportive.

Pentru a aplica, firmele trebuie să îndeplinească o serie de criterii stricte de eligibilitate, inclusiv să fie înregistrate în conformitate cu legislația specifică și să demonstreze capacitatea financiară de a cofinanța proiectele propuse. Decontarea ajutoarelor se va face într-o singură tranșă, după prezentarea dovadelor privind cheltuielile eligibile.

 

Înscrierile sunt acceptate în format fizic la sediul Ministerului Economiei, iar documentația trebuie să fie completă și să respecte toate cerințele impuse de ghidul programului. Firmele interesate sunt îndemnate să consulte site-ul Ministerului pentru detalii suplimentare despre proceduri și criterii de eligibilitate.

Accesează sinteza Ghidului

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe