Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță lansarea apelului de proiecte destinat operatorilor economici din stațiunile balneare și balneoclimatice, începând cu 17 iunie 2024, ora 10:00. Prin această inițiativă, se oferă finanțări nerambursabile de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, balneare, culturale, sportive și de agrement.

 

Schema de minimis, implementată de MEAT, are ca scop diversificarea ofertei turistice și îmbunătățirea calității serviciilor din aceste destinații. Finanțarea acoperă până la 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului, exclusiv TVA, și include costurile de formare profesională a personalului din sectorul HoReCa.

 

Pentru anul 2024, bugetul alocat acestui program este de 15.000.000 lei, destinat proiectelor de extindere și reabilitare a structurilor de primire turistică, incluzând rețelele de captare și transport ale factorilor naturali de cură. De asemenea, finanțarea va sprijini construcția și modernizarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare și balneoclimatice. Sunt eligibile și achizițiile de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice tratamentelor balneare, precum și formarea profesională a personalului din sectorul HoReCa.

 

Conform Ordinului MEAT nr. 181/2023, înscrierea în program se va face prin depunerea documentației fizic la Registratura Generală a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, situată pe Calea Victoriei, nr. 152, Sector 1, București. Fiecare beneficiar poate înscrie un singur proiect în cadrul acestui apel.

 

Sursa: Site-ul MEAT

 

Vrei să vezi cum am transformat idei în realitate? Explorează portofoliul nostru și inspiră-te din proiectele noastre de succes! Click aici pentru a vizualiza realizările noastre.

 

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe