Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e marți, 30 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Taxa pe marile averi nu va fi aplicată până pe 30 septembrie.

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie pentru ca sistemul informațional referitor la marile proprietăți să poată permite accesul la datele privind valoarea impozabilă a clădirilor, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, la finalul şedinței de Guvern, conform Economedia.ro.

  • Digitalizarea ANAF

„Guvernul a aprobat în ședința ordinară proiectul de ordonanță de urgență care impune o serie de măsuri pe linia continuării proiectelor de digitalizare și a conformării voluntare pentru contribuabili. Avem în acest fel trei categorii de măsuri principale. Este o prima măsură referitoare la e-case de marcat fiscale. După cum știm, în sistemul național sunt racordate peste 650.000 de case de marcat fiscale și, în scopul conformării voluntare, structura sistemului de informații a raportărilor zilnice între contribuabili și ANAF va fi una care va conține și elemente de identitate opțională pentru cumpărători. Practic, ne pregătim pentru proiectul care va însemna declarația unică digitală pe care o vom implementa în perioada următoare ca şi o continuare a măsurilor pe care le avem în domeniul digitalizării. Așadar, odată aprobată această ordonanță, vom avea un sistem complet de informații pentru ceea ce înseamnă raportarea datelor financiare de către contribuabil, dar și un fundament complet pentru modulele antifraudă pe care le avem în lucru și pe care intenționăm să le operaționalizăm cu data de 1 iunie, pentru a trece la o altă modalitate de management a riscului fiscal”, a spus Boloş, scrie Agerpres.

  • TAROM cumpără avioane noi cu ajutorul de stat aprobat de UE.

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare de 95,3 milioane euro acordat de România companiei TAROM, anunță Economedia. Ajutorul de stat pentru restructurare pe care Comisia Europeană l-a aprobat oficial luni, 29 aprilie va permite finanțarea investițiilor pentru înnoirea flotei, posibil și uniformizare, Compania având trei modele de aeronave : Boeing (8 avioane), Airbus (4) și ATR (6 avioane). Achiziția de aeronave noi este o măsură prevăzută și acceptată în Planul de Restructurare. Primul avion nou Boeing 737 MAX pe care TAROM l-a cumpărat în leasing ar urma să fie livrat în august 2025, conform declarațiilor oficialilor operatorului aerian național. 

  • Cum au evoluat veniturile și eficiența în muncă în UE și România. 

În 2023, salariile au crescut într-un ritm mai accelerat decât cel permis de îmbunătățirea productivității muncii, iar în 2024 urmează o continuare a acestui trend, arată datele sintetizate, la solicitarea Economedia, de echipa de economiști a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a UBB din Cluj, care derulează  proiectul de cercetare Romanian Economic Monitor. Aceasta în condițiile în care țările care pot genera o valoare adăugată mai mare pe cap de angajat își permit să ofere, în general, salarii mai mari personalului. Analiza vine în contextul în care UE ne-a trimis deja avertismente pe această temă, considerând că o astfel de evoluție ar putea afecta competitivitatea României.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe