• Azi e marți, 16 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Probleme la Consiliul Concurenței.

Plenul Consiliului Concurenței se află în imposibilitatea de a mai aplica amenzi ori declanșa investigații din data de 6 aprilie, după ce au expirat mandatele unor membri ai conducerii și nu mai este cvorum pentru astfel de decizii, se arată într-o adresă trimisă în Parlament de Bogdan Chirițoiu, președintele autorității. Plenul Parlamentului se va reuni luni, 22 aprilie, pentru a numi șapte noi membri în conducerea autorității și a debloca situația, anunță Profit.ro.

  • Creșterea economică a României va fi de 2,8% în 2024, o deteriorare față de prognoza anterioară a FMI.

Economia românească va crește cu 2,8% în 2024, arată cea mai recentă prognoză a Fondului Monetar Internațional (FMI), care și-a revizuit în jos estimarea din toamnă ce arăta o creștere economică de 3,8% pentru România în acest an. Mai multe detalii pe Economedia.ro.

  • Majorări la benzinării.

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute în stațiile proprii, la o săptămână de la precedenta scumpire. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 5 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,37 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul, anunță Economica.net.

  • Comisia Europeană a calculat României un deficit bugetar mai mare decât cel transmis de autoritățile de la București.

Potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, CE a calculat pentru bugetul României un impact pe deficit de 0,7-0,75 puncte procentuale suplimentar față de cel de 5,9% din PIB, în termeni ESA, notificat de autoritățile române. Deficitul ar urca astfel la circa 6,6-6,7% din PIB.

  • Inflația din cultură.

La nivelul inflației totale, scumpirile din România în domeniul cultural au o influență neglijabilă, în trimestrul al IV-lea din 2023, din cheltuielile unei gospodării medii (cheltuieli totale de 4.038 lei/lună) doar 2,4%, adică 95,5 lei au fost destinați pentru activități de recreere, sport și cultură, anunță Curs de Guvernare. Cea mai mare creștere a prețurilor în România a fost consemnată pentru ziare și periodice, rata de creștere în perioada 2018 – 2023 fiind de aproape 14% iar în 2022 – 2023, scumpirea a fost de 19,6%, a doua cea mai mare creștere din UE, după Ungaria (+21%). În acest domeniu au contat scumpirea hârtiei, serviciile tipografice, energia și costurile de transport.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe