• Azi e luni, 15 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • România a înregistrat ieri cel mai mic consum de electricitate din istorie.

Consumul de energie electrică al României a atins ieri, între orele 12.00 și 15.00, un minim istoric, aproape de ora 15.00 înregistrându-se un neverosimil 3.900 MW, cea mai mică valoare din 2007, de când Transelectrica a început să prezinte datele interactive producție/consum. Iar dacă este cel mai mic din 2007, este cu siguranță cel mai mic din epoca modernă a României, dat fiind că, mai înainte, aveam un consum industrial consistent care făcea ca, zilnic, iarnă sau vară, să avem cel puțin 8.000 MW consum instantaneu de zi. Mai multe amănunte pe Economica.net.

  • Grevă japoneză la Registrul Comerțului.

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) intră de joi, 18 aprilie, în grevă japoneză, la nivel național, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituția de stat cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Prima acțiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023. Astfel, fiecare membru de sindicat din ONRC va purta o banderolă negră în semn de protest și își va îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel, conform legii.

  • Iphone-ul a fost devansat de Samsung.

Livrările de telefoane iPhone au înregistrat o scădere de aproape 10% în primul trimestru al acestui an, afectate de intensificarea competiţiei venite din partea producătorilor de dispozitive Android, astfel că Apple a pierdut poziția de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung, arată datele firmei de cercetare IDC, informează Reuters, citat de Econimica.net.

  • Prețul petrolului ar urma să crească.

Prețurile petrolului sunt așteptate să crească luni, după atacul Iranului asupra Israelului din weekend, au declarat analiștii duminică, dar câștigurile suplimentare ar putea depinde de modul în care Israelul și Occidentul aleg să riposteze, transmite Reuters, citat de Profit.ro.

  • Analiza inflației în România

Curs de Guvernare a realizat o analiză a evoluției inflației în România în ultimul deceniu. Inflația ultimului deceniu a fost mult mai mare în România decât cea de la nivelul Uniunii Europene: 41,6%, față de 26,4%. Cu toate acestea, au fost doi ani , 2015 și 2016, care au consemnat fenomenul de deflație, o scădere a prețurilor incluse în coșul de consum. Însă ultimii doi ani, 2022 și 2023, a fost consemnată o majorare accelerată a pețurilor care se mai manifestă și în prezent.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe