• Azi e miercuri, 10 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Noi funcții de Inteligență Artificială în contul Google

Google anunță mai multe funcții de AI (Inteligență Artificială) pentru Workspace. Pentru detalii despre funcțiile noi oferite de Google, mergeți pe Profit.ro..

  • Iașiul a devenit a doua piață imobiliară a României, după București.

În martie anul acesta s-au parafat cu 7% mai multe tranzacții cu unități individuale, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Economica.net. În București s-au vândut cu 16% mai multe apartamente decât în aceeași lună a anului trecut.

În județul Iași, și în martie s-au vândut cu 70% mai multe unități individuale față de martie 2022. Iași a devenit în primele trei luni din acest an a doua cea mai mare piață imobiliară după București, ca număr de vânzări de unități individuale.

Pentru județele Constanța și Cluj, creșterea este de doar 3% în martie anul acesta față de aceeași luna a anului trecut. Brașovul înregistrează o scădere de 21%.

  • Analiză a digitalizării României.

Digitalizarea în România traversează o perioadă aparent fastă: doar în PNRR componenta de digitalizare are o alocare de 21% din totalul fondurilor alocate- asta înseamnă, teoretic, cam 5 miliarde de euro, scriu jurnaliștii de la Curs de Guvernare.

La care se adaugă, spunea marți Marian Dobrilă, președinte al Coaliției Pro-Impact și Director general TDP, la conferința CursDeGuvernare pe digitalizare, cam 10% din fondurile structurale și fondurile pentru agricultură alocate României în exercițiul financiar 2021-2027, bani care se duc tot în direcția digitalizării. Asta înseamnă în total cam 8 miliarde euro. bani care ar putea să remodeleze toate relațiile – cetățeni, economie, administrație.

Însă, odată cu banii apar și problemele conform Curs de Guvernare.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe