Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi antreprenorilor – și nu numai – șansa de a obține rapid și dintr-un singur loc cele mai importante informații ale zilei. Este vorba de știri  care au legătură cu mediul economic autohton sau cu activitatea antreprenorială.

DUMINICA

  • Accesul în Schengen ar putea duce la o migrație a forței de muncă din străinătate.

Paula Rusu, managing partner la Today Workforce, a declarat la Ziarul Financiar că se așteaptă ca odată ce România va intra în Schengen, o treime sau chiar jumătate din forța de muncă asiatică prezentă în România să plece în Occident, acolo unde salariile sunt mult mai mari. „Schengenul va fi un moment interesant. Multe dintre estimările celor care lucrează în piața de resurse umane arată ca 30-50% din forța de muncă asiatică va pleca”, a declarat Paula Rus, Managing Partner, Today Workforce, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

  • Prima zi de Air Schengen

Presa economică salută astăzi, 31 martie, prima zi de călătorii cu avionul fără controlul documentelor la zborurile către/din țările care sunt membre în Spațiul Schengen. Economica.net a scris despre acest subiect aici.

SÂMBĂTĂ

  • Adaos comercial plafonat la produsele alimentare autohtone

Începem recomandările de weekend cu cea mai importantă știre de vineri seară, atunci când ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că ar dori să inițieze un proiect prin care să limiteze adaosul comercial la maximum 20% pentru produsele agroalimentare românești. Florin Barbu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunțat că instituția sa intenționează să elaboreze un proiect de act normativ conform căruia adaosul comercial al retailerilor pentru produsele românești să nu depășească 20%, anunță și Economica.net.

 

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe