Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e marți, 9 iulie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Turismul din România prezentat în presa internațională.

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat un reportaj despre atracțiile turistice ale României în timpul verii. România are 244 de kilometri de coastă – și am fost informată cu încredere că cea mai mare parte a acesteia este acoperită cu nisip la fel de fin ca oricare altul pe care îl puteți găsi în Caraibe, scrie jurnalista Heidi Fuller-Love, specializată în domeniul călătoriilor, anunță Profit.ro.

  • Vânzările Dacia au scăzut în 2024 la nivel global.

Rezultatele vânzărilor Renault Group, pentru primele cinci luni ale acestui an, arată o scădere mică, dar importantă pentru marca Dacia, la nivelul tuturor piețelor pe care este prezentă, atât în UE, cât și în nordul Africii, Turcia și alte țări din regiune, relevă datele Profit.ro. Dacia a vândut 52.200 autovehicule în luna mai, la nivel global, cifrele companiei fiind mai mici cu aproape 3.500 unități față de cele de anul trecut, în perioada similară, respectiv 6 procente scădere pentru marca românească.

  • Tranzacții record pe BVB.

Maximele istorice de la Bursa de Valori Bucureşti, emisiunile de titluri de stat Fidelis şi numărul record de investitori, au făcut ca societăţile de brokeraj bursier să intermedieze tranzacţii record în prima jumătate a lui 2024, ceea ce se va reflecta în rezultatele financiare ale lor şi mai departe în bugetele de promovare pentru atragerea a şi mai multor investitori, conform Ziarului Financiar. Astfel, societăţile de brokeraj de la Bucureşti au intermediat tranzacţii de circa 30 mld. lei în S1/2024, pe toate segmentele şi cu acţiuni, obligaţiuni şi unităţi de fond, faţă de 16,6 mld. lei în S1/2023, arată calculele realizate de ZF. Cei mai mari brokeri au fost BT Capital Partners (6,5 mld. lei intermedieri), Swiss Capital (4,1 mld. lei) şi BCR (3,8 mld. lei), potrivit BVB.ro.

  • Băncile au câștigat prima dispută legală cu ANPC.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a pierdut apelul în procesul cu First Bank, aceasta fiind prima decizie definitivă din cele 19 dosare care vizează amenzile acordate băncilor pentru că ar fi înșelat clienții prin calcularea ratelor în anuități. Pe fond a mai venit o decizie împotriva ANPC, în contestația depusă de Intesa SanPaolo, care a dus numărul dosarelor pierdut în acest stadiu procesual la 7, relevă datele analizate de Profit.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe