• Azi e vineri, 7 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • La final de aprilie, împrumuturile statului se situau la 90,69 miliarde lei.

Guvernul s-a împrumutat masiv în luna mai, cu câteva zeci de miliarde de lei, astfel că a ajuns ca, după doar cinci luni încheiate din acest an, să aibă deja contractate împrumuturi reprezentând 66% din cât a planificat pentru întreg anul. Potrivit calculelor Profit.ro, luna mai, cu împrumuturi de 28,7 miliarde de lei, s-a situat foarte aproape de recordul lunar de 32,4 miliarde de lei stabilit în ianuarie anul acesta și urcă totalul perioadei ianuarie-mai la 119,39 miliarde lei. La final de aprilie, împrumuturile statului se situau la 90,69 miliarde lei.

  • Analiza celor mai importante 5 legi trecute prin Parlamentul European în ultimul mandat

Multe dintre cele mai mari decizii luate în ultimul mandat parlamentar – de la legile climatice până la regulile de guvernață a inteligenței artificiale – nu vor fi resimțite de mase timp de mulți ani. Există însă lucruri mult mai puțin spectaculoase dar care au impact imediat în viața de zi cu zi a europenilor, anunță Curs de Guvernare.

Parlamentul European – care nu are drept de inițiativă legislativă, spre deosebire de parlamentele naționale – este privit drept cea mai slabă dintre cele trei instituții ale UE, în ciuda încercărilor repetate de a-și consolida puterea. Dar, prin examinarea intensă și modificarea legilor propuse, membrii Parlamentului European pot modela forma noilor reguli ale UE – și pot schimba vieți în acest proces.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe