• Azi e luni, 29 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Digi se extinde în Spania.

Compania românească Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit. Negocierile au început deja cu una dintre cele mai mari companii, anunță Profit.ro.

  • Motorina a devenit mai ieftină decât benzina după încă o reducere de preț aplicată sâmbătă de Petrom.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit din nou motorina, iar aceasta a devenit mai ieftină decât benzina, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu 11 luni. Prețul motorinei a scăzut sâmbătă dimineața cu 5 bani pe litru, anunță Economedia.ro.

  • Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața locală.

Premier Energy cumpără un nou parc eolian în România care aparținea puternicului grup spaniol Iberdrola. Grupul Premier Energy preia parcul eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța. Este vorba de parcul deținut de compania spaniolă Iberdrola, care se retrage astfel de pe piața locală. Tranzacția, în valoare de 88 de milioane de euro, este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România, anunță Profit.ro.

  • Pentru casele cu o valoare de peste 500.000 de euro și automobilele de peste 75.000 pentru care s-a achitat corect „impozitul special” se va aplica o diferență de impozitare.

Ministerul Finanțelor dorește să modifice Codul Fiscal pentru a putea impozita mai mult proprietățile și mașinile de lux în opinia Fiscului pentru care nu s-a stabilit corect de administrațiile locale și proprietari plata „Impozitului special”. În acest sens, ministerul de resort a pus vineri, 26 aprilie, în transparență publică un proiect de ordonanță de urgență pentru „modificarea și completarea unor acte normative”.

  • Fiscul a făcut un ghid pentru cei care vor înceapă o afacere în domeniul serviciilor de înfrumusețare.

ANAF a publicat un pliant explicativ, dedicat persoanelor care intenționează să presteze activități de înfrumusețare/întreținere corporală. Acesta face parte din programul ANAF de conformare voluntară în domeniul serviciilor de înfrumusețare, a anunțat Fiscul printr-un comunicat, anunță Economedia.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe